• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Redhawks vann igen - tog fjärde raka

15 mars 2022 21:27

I säsongens hittills viktigaste match spelade Redhawks hem den fjärde raka segern. Djurgården tog visserligen ledningen, men Redhawks vände på steken när Malmösönerna Carl Söderberg, Marcus Sylvegård och Emil Sylvegård satte pucken i nät.


Redhawks tog hem kvällens nyckelmatch mot Djurgården, en seger som innebär att stockholmarna inte längre har någon möjlighet att gå ikapp Redhawks i tabellen.

Inledningsvis var dock känslan en annan. Det var gästerna som var piggast och Daniel Marmenlind fick komma upp med ett par stora räddningar för att hålla sin nolla intakt.

Det var istället från nedsläpp i den andra som Redhawks trampade på gasen och tog över ordentligt. Djurgården trycktes tillbaka i långa anfall gång på gång.

Därför kom det väldigt ologiskt när Djurgården sköt matchens första mål.

Men det bekom inte Redhawks, som fortsatte att mala på. När Adam Ollas Mattsson hittade fram till Carl Söderberg, som kom loss på ett friläge, då kom också kvitteringen.

In till tredje fortsatte Redhawks på den inslagna vägen. Och det var Malmöprodukterna som gjorde det i kväll. Några minuter in jobbade Lance Bouma och Carl Söderberg fram läget för Marcus Sylvegård, som satte Redhawks i förarsätet. Även om det krävdes en längre videogranskning från domarna innan de kunde kliva ur sekretariatet och peka på mittpunkten.

Strax därefter var det brorsans tur. Pathrik Westerholm jobbade till sig pucken bakom Djurgårdens målbur och när pucken kom in framför så tryckte Emil Sylvegård in trean.

Det blev spiken i kistan. För även om Djurgården satsade på spel sex mot fyra i slutet så blev det aldrig farligt. Redhawks försvarade ledningen på ett bra sätt och spelade hem segern - den fjärde raka trepoängaren.

På torsdag finns chansen att utöka sviten när Rögle står för motståndet i Malmö Arena. Säkra dina derbyplatser här >>

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Djurgården 3-1 (0-0, 1-1, )

30:35 0-1 Dick Axelsson (utan assist)
35:50 1-1 Carl Söderberg (Ollas Mattsson)

47:29 2-1 Marcus Sylvegård (Bouma, Söderberg)
53:34 3-1 Emil Sylvegård (Pathrik)

Skott: 35-32 (7-15, 18-7, 10-10)
Publik: 6 583 personer (Malmö Arena)