• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Leksand
LIF

Redhawks jagar ny hemmaseger i morgon

17 januari 2022 13:39

Under tisdagskvällen är Redhawks tillbaka i Malmö Arena, en hemmaborg som genererat i fyra raka segrar. Den sviten vill Redhawks givetvis utöka.

– Att vi har gjort bra prestationer här hemma är också något som gett oss ett bra självförtroende i vårt hemmaspel, säger Joakim Fagervall.


Det blev inte den återstarten på SHL-spelet som Redhawks önskat, när Oskarshamn stod för motståndet på bortais i går. Joakim Fagervall har sin syn klar på 1-3-förlusten.

– Vi har sett den matchen i dag igen och jag har samma känsla i dag som jag hade i går. Det är vi som har spelet, men de gör målen och så har det tyvärr ofta sett ut för oss under säsongen. Vi är ineffektiva och frågan är om vi gör tillräckligt för att göra målen? Nej, uppenbarligen inte. På något sätt måste vi se till att målvakten passeras, säger Joakim Fagervall efter dagens träning, och fortsätter;

– Vi behöver göra något mer med pucken än att bara skjuta mot mål och där behöver vi ställa ett högre krav på forwards.

I morgon är det dags för första hemmamatchen sedan mellandagarna. Redhawks har varit starka i Malmö Arena och gått segrande ur de fyra senaste hemmakamperna och fått med poäng i sex raka.

– Vi har varit väldigt bra på hemmaplan senaste tiden och spelmässigt var det ändå mycket som var bra även i går. Att vi har gjort bra prestationer här hemma är också något som gett oss ett bra självförtroende i vårt hemmaspel. Jag tycker att gruppen är fulladdade med energi. I morgon blir det match två för oss sedan vi kom tillbaka och det är upp till bevis, menar Fagervall.

Han får också ett tillskott i truppen lagom till morgondagens match, då Carl-Johan Lerby är tillbaka och redo för spel igen. Matias Lassen och Magnus Pääjärvi saknas fortsatt. Klart är också att Oscar Alsenfelt kliver in mellan stolparna.

FAKTA / Redhawks vs. Leksand
Nedsläpp tisdag kl 19, Malmö Arena
Köp dina biljetter till matchen här >>
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
Carl-Johan Lerby är åter redo för spel och kliver in i truppen. I övrigt finns samma 21 spelare att tillgå som befann sig i Oskarshamn i går.

Ej uttagna:
Matias Lassen, William von Barnekow, Magnus Pääjärvi.

Formen:
Efter att ha hittat poängformen i slutet av 2021 avslutades ändå förra året med en förlust dagen före nyårsafton och i går, när Redhawks var tillbaka efter ett längre Covid-uppehåll, fick Redhawks också lämna isen utan poäng. Siktet är nu inställt på att hitta tillbaka till den poänggivande vägen från december.
Leksand återfinns som tabellåtta i SHL och även masarna har haft ett långt uppehållet till följd av smittspridning inom truppen. Morgondagens match är deras första sedan tillfrisknandet och de är ett dalalag som bara fått med sig en seger på sina fem senaste matcher som kommer till Malmö Arena.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Carl Persson 7p (4+3), Emil Sylvegård 4p (3+1), Ponthus Westerholm 4p (0+4), Christoffer Forsberg 3p (1+2), Pathrik Westerholm 3p (0+3).
Leksand: Mikael Ruohomaa 6p (3+3), Carter Ashton 5p (2+3), Patrik Zackrisson 4p (1+3), Carter Camper 3p (1+2), Max Veronneau 3p (1+2).

Special teams:
Redhawks: 16,5% i PP (12:a) / 80,6% i PK (3:a)
Leksand: 22,1% i PP (8:a) / 77,0% i PK (9:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
1/11 Redhawks vs. Leksand 3-5
11/9 Redhawks @ Leksand 4-3
29/3 Redhawks @ Leksand 1-4
9/1 Redhawks vs. Leksand 0-1
28/11-20 Redhawks @ Leksand 3-4

Målvaktsmatchen:
Kasimir Kaskisuo, Leksand, 26 ma, 91,0%, 13 vinster (10:a)
Daniel Marmenlind, Redhawks, 18 ma, 89,2%, 6 vinster (15:e)
Oscar Alsenfelt, Redhawks, 14 ma, 86,4%, 4 vinster (19:e)
Axel Brage, Leksand, 4 ma, 87,0%, 1 vinst (ej rankad)