• Huvudsponsorer

Hemma
Leksand
LIF
Borta
Malmö
MIF

En poäng med hem från Leksand

19 februari 2022 20:51

Det var kamp under drygt sextio minuter i Tegera Arena i kväll. Mötet mellan Redhawks och Leksand blev tight samtidigt som båda lagen vaskade fram en del riktigt vassa chanser. Ordinarie speltid bjöd dock bara på var sitt mål och i den efterföljande förlängningen var det hemmalaget som kunde avgöra.


I kväll bjöd Redhawks och Leksand upp till kamp. Det stod klart redan tidigt in på mötet i Tegera Arena, dit Redhawks tagit sig i jakten på en efterlängtad seger.

Redhawks inledde också piggt och skapade långa anfall på leksingarna, utan att de där klara chanserna uppenbarade sig. Det dröjde till hemmalaget blev en man mer och Redhawks kontrade två gånger om innan de skulle komma. Christoffer Forsberg och Kalle Östman fick var sin möjlighet, men Kasimir Kaskisuo i Leksandskassen stod emot. Istället visade resultattavlan 0-0 efter 20 spelade minuter sedan Daniel Marmenlind också svarat för fina räddningar.

Tidigt i andra skulle Marmenlind få jobba ordentligt, när Leksand tidigt skapade möjligheter. Redhawkskeepern svarade för en storstilad insats och höll sitt mål från påhälsning.

Inte heller Redhawks fick utdelning förrän matchuret hittat upp på nära 50 minuter. Joakim Ryan tog skott från blå och Carl Söderberg höll sig påpassligt framme och styrde in ledningsmålet.

Glädjen skulle emellertid bli kortvarig. Inte ens en minut senare hade Leksand kvitterat. Jonas Ahnelöv tog ett oväntat skott och fick dunderträff när han hittade krysset.

Det skulle också bli oavgjort efter full tid. Redhawks skapade en kanonchans med bara en halvminut kvar och domarna ringde också på ett eventuellt mål, men det viftades bort. Därefter hade även Leksand en chans att avgöra, men matchen skulle gå till förlängning.

Där var det hemmalaget som drog det längsta strået. Max Véronneau hittade sista maskan i en spelvändning och Redhawks får vända hemåt med en poäng i bagaget.

MATCHFAKTA, SHL
Leksand vs. Redhawks 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

49:55 0-1 Carl Söderberg (Ryan, Engstrand)
50:45 1-1 Jonas Ahnelöv (Ruohomaa, Ashton)

61:37 2-1 Max Véronneau (Knuts, Kaskisuo)

Skott: 39-26 (15-4, 17-10, 6-10, 1-2)
Publik: 6 056 personer (Tegera Arena)