• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Bara en poäng i dagens hemmamatch

20 november 2021 17:32

Redhawks fick bara med sig en ensam poäng i dagens hemmamatch mot Brynäs. Gästerna kvitterade Redhawks ledning i den tredje perioden och i den efterföljande förlängningen var det också Gävlelaget som kunde avgöra.


Festen hemma i Malmö Arena kom av sig. Över 8 000 hade tagit plats på läktaren och inledningsvis fick de se ett Redhawks som satte press på gästande Brynäs. Förvisso kom inte den målmässiga utdelning, men spelet var i klar hemmafavör under den inledande tredjedelen.

Men tidigt i andra började Brynäs få allt mer att säga till om. Det räckte inte med att Lance Bouma såg till att knäppa in matchens första mål, det var gästerna som skapade det mesta och det bästa.

Längst bak stod dock Oscar Alsenfelt emot och såg till att Redhawks trots allt kunde gå in till pausvila med en uddamålsledning.

Den ledningen försvann emellertid omedelbart i inledningen av tredje. Nick Olesen, som kom att bli dagens man för Brynäs, fick stå ensam framför mål och kvittera och Redhawks hade det kämpigt.

Joakim Fagervall valde att nyttja sin timeout och fick också effekt på den. Redhawks lyfte upp spelet och det var nära att trepoängaren stannade i Skåne. Kalle Östman var närmast ett avgörande, men stolpen hindrade pucken från att gå i mål.

Till slut var det förlängning som fick skilja lagen åt och där var det Brynäs som drog det längsta strået. Därmed fick Redhawks nöja sig med en poäng i dag.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Brynäs 1-2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

28:28 1-0 Lance Bouma (Händemark, Olsson)

40:37 1-1 Nick Olesen (Scott, Rödin)

62:19 1-2 Nick Olesen (Danielsson)

Skott: 22-31 (13-4, 5-17, 4-9, 0-1)
Publik: 8 091 personer (Malmö Arena)