• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Skön trepoängare i Karlstad

18 november 2021 21:19

Efter en flygande start blev det en spännande kväll i Karlstad. Men Redhawks lade till slut beslag på samtliga poäng borta mot Färjestad och vann med 3-2.


Redhawks flög ur startgroparna när det var dags för SHL-spel igen efter ett nära två veckor långt landslagsuppehåll. Ett mönsteranfall startat av Carl-Johan Lerby gav ett ledningsmål efter en och en halv minut. Och innan matchuret var uppe på tre hade Magnus Pääjärvi smällt in ett direktskott i powerplay - hans första A-lagsmål i Redhawksdressen.

Utdelningen fortsatte dessutom. Johan Olofsson prickade in ett efterlängtat mål fram till 3-0. Hans första för säsongen och det 50:e tävlingsmålet under hans tid i Redhawks.

Det var också resultatet efter 20 spelade minuter, där effektiviteten var hög.

Den andra fick en annan karaktär. Ett pucktapp redan i den andra minuten av period två gav Färjestad luft. Värmlänningarna reducerade tidigt när inte ens Oscar Alsenfelt, som svarade för ett stort målvaktsspel under kvällen, kunde stå emot.

Redhawks var nära att återta tremålsöverläget, men Pathrik Westerholms avslut studsade ut via underkanten av ribban.

Istället krympte ledningen till bara ett mål när Färjestad utnyttjade ett straffslag. Faktum är att hemmalaget dessutom hade bud på kvitteringen ett par gånger om innan signalen ljöd för den andra pausvilan.

Men det skulle inte bli fler mål i matchen. I tredje stängde Redhawks ned Färjestad försök till forcering och höll värmlänningarna till bara fem avslut på mål.

Nu tar vi bussen hem med tre tunga poäng i bagaget och börjar laddningen inför lördagens härliga hockeyfest i Malmö Arena. Redan klockan 13 drar vi igång med Guldmatchen, där hjältarna från SM-gulden 1992 och 1994 är tillbaka i stan för match mot Rögles veteraner. Sen tar Redhawks emot Brynäs med matchstart 15:15. Säkra dina platser till matchen för bara 94 kronor här >>

MATCHFAKTA, SHL
Färjestad vs. Redhawks 2-3 (0-3, 2-0, 0-0)

1:32 0-1 Emil Sylvegård (Pathrik, Ponthus)
2:49 0-2 Magnus Pääjärvi (Ryan, Händemark) PP1
13:20 0-3 Johan Olofsson (Händemark, Bouma)

21:45 1-3 Jacob de la Rose (Nilsson)
28:34 2-3 Daniel Viksten (straffslag)

Skott: 29-16 (13-7, 11-5, 5-4)
Publik: 7 285 personer (Löfbergs Arena)