• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Skellefteå
SKE

Marcus Sylvegård stor segerorganisatör när Redhawks vann

16 oktober 2021 17:51

Redhawks tog emot serieledaren hemma i Malmö Arena under lördagseftermiddagen och svarade för en mycket bra match. Det krävdes ändå straffar för att bärga segern - där dagens hattrickskytt Marcus Sylvegård avgjorde.


Redhawks fick en tuff inledning på hemmamatchen mot serieledande Skellefteå. Efter bara 54 sekunder drabbades Carl Söderberg av ett matchstraff och Redhawks fick spela fem minuter i numerärt underläge. Men det spelet var klockrent och gästerna förmådde knappt att skapa någon farlighet.

Det spelet gjöt också mod i gruppen och Redhawks tog över och var det klart spelförande laget så gott som matchen igenom.

När det blev Redhawks tur att spela powerplay - med en möjlighet i fem mot tre - då smällde det. Marcus Sylvegård skulle bli dagens stora spelare och det var också han som snärtade in ett fint handledsskott som satte Redhawks i förarsätet.

Redhawks hade också bud på en dubblad ledning. Istället var det gästerna som kvitterade på en styrning i numerärt överläge.

Men Redhawks hade ledningen med sig in i tredje när Marcus Sylvegård tryckt in sitt andra - den här gången från nära håll efter en fin framspelning signerad Lance Bouma.

Det såg också länge ut som att det skulle bli det matchvinnande målet. Men Skellefteå kvitterade i spel sex mot fem under slutminuterna och istället fick straffar avgöra.

Och där klev han fram igen. Marcus Sylvegård avgjorde med sitt tredje mål för dagen och såg till att Redhawks fick med sig en välförtjänt seger.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Skellefteå 3-2 str (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

14:09 1-0 Marcus Sylvegård (Ryan, Pathrik) PP2

30:09 1-1 Stefan Loibl (Pudas, J Lindström) PP1
39:03 2-1 Marcus Sylvegård (Bouma, Händemark)

57:58 2-2 Joakim Lindström (Nilsson, Hawryluk)

65:00 3-2 Marcus Sylvegård (avgörande straff)

Skott: 34-33 (8-7, 14-8, 9-13, 2-4, 1-0)
Publik: 5 448 personer (Malmö Arena)