• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Inga poäng i hemmapremiären

18 september 2021 18:02

Redhawks segersvit stannade på två raka. Hemma mot Färjestad var det gästerna som fick momentum och till slut var det en olycklig sargstuds som fällde Redhawks.


Äntligen var vi tillbaka på hemmais, med publik på läktaren för första gången på ett och ett halvt år. Dagens 2 700 besökare fick se en svängig öppningsperiod.

Redhawks öppnade starkt och förlade allt spel till den offensiva zonen under de inledande två minuterna. Därför kom gästernas tidiga ledningsmål väldigt ologiskt. Men en spelvändning resulterade och Redhawks hamnade i tidigt underläge.

Carl Söderberg skulle se till att kvittera matchen två gånger om. Men precis som i SHL-premiären mot Leksand fick motståndarna slå tillbaka direkt. Bara sekunder efter kvitteringsmålen kunde Färjestad återta sin ledning.

Därmed var det uddamålsunderläge inför andra perioden, där Redhawks inte fick samma grepp om Färjestad. Gästernas fjärde mål för dagen var också symboliskt för matchen. Ett dump längs sargen studsade olyckligt, rakt in framför mål. Då Daniel Marmenlind klivit ut för att stoppa dumpet bakom sitt mål gavs Joakim Nygård en öppen kasse att raka in trissan in.

Det målet var tufft och gjorde uppförsbacken brantare - men Redhawks var ändå nära att gå ikapp. Med knappa fem minuter kvar tryckte Ponthus Westerholm in en reducering. Under slutminuterna forcerade Redhawks för att få in kvitteringen, men det ville sig inte. Istället satte gästerna spiken i kistan tre sekunder före slutsignalen.

På torsdag får Redhawks chans till revansch, när Djurgården gästar. Dina biljetter köper du här >>

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Färjestad 3-5 (2-3, 0-1, 1-1)

2:17 0-1 Michael Lindqvist (Rydahl, A Johansson)
8:23 1-1 Carl Söderberg (Bouma, M Sylvegård)
8:56 1-2 Mikael Wikstrand (Nyström, M Johansson)
14:45 2-2 Carl Söderberg (M Sylvegård, Bouma)
15:06 2-3 Mattias Göransson (Virtanen, Åslund)

36:05 2-4 Joakim Nygård (Westin)

55:19 3-4 Ponthus Westerholm (Pathrik, Ollas Mattsson)
59:57 3-5 Gustav Rydahl (L Johansson) ENG

Skott: 33-24 (12-7, 5-11, 16-6)
Publik: 2 700 personer (Malmö Arena)