• Huvudsponsorer

Hemma
Leksand
LIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks segrade i SHL-premiären

11 september 2021 20:45

Ett sent avgörande signerat Adam Ollas Mattsson såg till att Redhawks gick segrande ur kvällens SHL-premiär. Segersiffrorna skrevs till 4-3 när Leksand stod för motståndet i Dalarna.


SHL är tillbaka - och den här gången också med publik. Även om det fortsatt är i begränsad skara i ytterligare ett par veckor var det en påtaglig faktor i Tegera Arena under lördagskvällen. Knappa 2000 på läktaren innebar en markant skillnad jämfört med fjolåret - inte minst tack vare de 50 som återfanns på bortastå för att heja fram Redhawks till en premiärseger.

För just en sådan skulle det bli. Initialt bjöds fansen på en målfest. Redhawks stod för det mesta av det bästa under den inledande tredjedelen och satte sig också i förarsätet två gånger om. Christoffer Forsberg styrde in säsongens första mål och Pathrik Westerholm direktsköt 2-1 från blå. Dock tilläts Leksand kvittera mindre än en minut efter Redhawks båda ledningsmål och vi hade oavgjort efter 20 spelade minuter.

i den andra fick Redhawks spendera en stor del av tiden med att döda av utvisningar. Det gjordes också galant, där boxen stod emot tillsammans med Redhawksdebuterande Daniel Marmenlind mellan stolparna.

Dessutom hann Pathrik Westerholm med att skjuta sitt andra mål för kvällen. Han sökte sig upp på blålinjen och laddade direktskottet - något som också resulterade.

Därmed hade Redhawks en ledning med sig in i tredje perioden och det var ytterst nära att den utökades, när Kalle Östman prickade ribban. Istället förmådde hemmalaget att kvittera ytterligare en gång.

När den tredje perioden led mot sitt slut var det nog många som trodde att en förlängning skulle vänta. Då checkade Redhawks effektivt fast Leksand i egen zon och när Adam Ollas Mattsson fick läge att ladda den stora bössan, då small det.

Målet blev matchvinnande och Redhawks inleder därmed SHL på bästa sätt, med en trepoängare.

MATCHFAKTA, SHL
Leksand vs. Redhawks 3-4 (2-2, 0-1, 1-1)

9:31 0-1 Christoffer Forsberg (Ryan, Bryggman)
9:50 1-1 Isak Rosén (Lundqvist, Ahnelöv)
13:09 1-2 Pathrik Westerholm (Ryan, E Sylvegård) 14:00 2-2 Calle Själin (Kloos, Ruohomaa)

35:58 2-3 Pathrik Westerholm (M Lauridsen, E Sylvegård) PP1

45:35 3-3 Ashton Carter (Lundqvist, Ahnelöv)
53:18 3-4 Adam Ollas Mattsson (Lerby)

Skott: 29-27 (12-12, 8-7, 9-8)
Publik: 1 800 personer (Tegera Arena)