• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vann nytt Skånederby

2 februari 2021 21:27

Redhawks bärgade en ny derbyseger i Ängelholm. Precis som i rivalmötet innan jul blev det en tight tillställning och den här gången krävdes det straffar för att skilja lagen åt sedan Rögle kvitterat sent i den tredje perioden. Där stoppade Oscar Alsenfelt hemmalagets försök samtidigt som Johan Olofsson och Ponthus Westerholm hittade nätet.


Redhawks är derbykungar igen. För andra gången den här säsongen gick Redhawks segrande ur ett derbymöte i Ängelholm.

Senast kom avgörandet bara några minuter från slutet. I kväll blev det ännu tightare och straffläggning krävdes.

Inledningsvis var det hemmalaget som var rappare, fick till längre anfall och skapade de främsta målchanserna. Men Redhawks - med en vass Oscar Alsenfelt mellan stolparna - stod emot och växte in i matchen under den andra perioden.

Då, när Redhawks fått betydligt mer att säga till om, kom också ledningsmålet. Adam Johnson hittade fram till ett friläge för Victor Backman - och han var iskall i läget när han lirkade in pucken mellan benen på Röglekeepern.

Den ledningen tog Redhawks med sig in i tredje och där blev det en kamp för att hålla resultatet. Det gick nästan, men när Rögle fick chans till powerplayspel letade sig pucken in i sista maskan.

1-1 stod sig matchtiden ut och förlängningen blev mållös. I straffläggningen var Redhawks klart vassast. Oscar Alsenfelt spikade igen och räddade båda Rögles försök. Samtidigt hittade både Johan Olofsson och Ponthus Westerholm rätt och sköt segern till Redhawks.

MATCHFAKTA, SHL
Rögle vs. Redhawks 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

34:22 0-1 Victor Backman (Johnson)

54:31 1-1 Daniel Zaar (Ryfors, Hansson) PP1

65:00 1-2 Johan Olofsson (avgörande straff)

Skott: 30-17 (10-3, 6-10, 12-1, 2-2, 0-1)