• Huvudsponsorer

Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Bortaturnén fortsätter med match i Gävle

10 februari 2021 15:10

Redhawks inledande match på bortaturnén fick ett oerhört tuff avslut. Efter gårdagens förlust mot Djurgården gäller det nu att skifta fokus inför torsdagskvällens match mot Brynäs. – Vill se att vi fortsätter spela med puck som vi gjorde i går, säger Joakim Fagervall bland annat inför matchen i Gävle.


Den sura gårdagsförlusten är lagd till handlingar, men inför morgondagens match borta mot Brynäs vill Joakim Fagervall bygga vidare på mycket av spelet från Hovet.

– Matchen i går var den bästa som vi gjort sedan vårt uppehåll. Jag vill se att vi fortsätter att spela med puck som vi gjorde i går och inleder morgondagens match på samma sätt som vi gjorde mot Djurgården, meddelar han från bussen som just nu transporterar Redhawks till Gävle.

Efter gårdagsmatchen stannade Redhawks kvar i Stockholm och onsdagen har bjudit på ett träningspass på Hovets is samt genomgång.

– Vi har haft ett bra möte i dag och vi tryckte på att mycket av det vi gjorde i går var bra. Det var en match som vi skulle vunnit, men nu får vi ta tre poäng i morgon istället.

Markus Lauridsen utgår efter skadan han ådrog sig i går och Patrik Herlsey kliver in på hans position i backpar med Anton Olsson. I övrigt spikas laget först under matchdagen.

FAKTA / Brynäs vs. Redhawks
Nedsläpp torsdag kl 19, Monitor ERP Arena
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
Markus Lauridsen har fallit bort från truppen efter att backen utågtt med en skada i gårdagens match mot Djurgården. Därmed har Joakim Fagervall och hans tränarkollegor sju backar och 14 forwards att välja mellan inför i morgon, när laget till mötet med Brynäs spikas.

Ej uttagna:
Markus Lauridsen, Linus Cronholm, Adam Johnson, Adam Brodecki.

Formen:
Gårdagens förlust mot Djurgården var riktigt sur och Redhawks andra raka. Laget åker till Gävle under onsdagseftermiddagen för att förbereda sig på morgondagens match, till vilken formen ger två segrar på de fem senaste.
Brynäs återfinns en poäng före Redhawks i tabellen och Gävlelaget har bara vunnit en match av sina åtta senaste. Just den kom emellertid mot Redhawks i lördags. Laget som lägger beslag på poängen i morgon klättar upp till elfte plats i SHL.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Ponthus Westerholm 4p (2+2), Emil Sylvegård 3p (1+2), Pathrik Westerholm 3p (1+2), Christoffer Forsberg 2p (2+0), Johan Olofsson 2p (2+0).
Brynäs: Shane Harper 3p (2+1), Daniel Mannberg 3p (1+2), Noel Gunler 2p (1+1), Oula Palve 2p (1+1), Jaedon Descheneau 2p (1+1).

Special teams:
Redhawks: 20,0% i PP (12:a) / 70,8% i PK (13:e)
Brynäs: 23,4% i PP (7:a) / 73,3% i PK (11:a)

Inbördes möten i år:
14/11 Redhawks vs. Brynäs 7-2
28/12 Redhawks @ Brynäs 2-5
6/2 Redhawks vs. Brynäs 0-3

Målvaktsmatchen:
Oscar Alsenfelt, Redhawks, 29 ma, 91,8%, 11 vinster (6:a)
Samuel Ersson, Brynäs, 30 ma, 91,1%, 11 vinster (9:a)
Viktor Andrén, Brynäs, 9 ma, 87,1%, 1 vinst (ej rankad)
Lars Volden, Redhawks, 9 ma, 87,0%, 2 vinster (ej rankad)