• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Malmö
MIF

Redhawks besegrade Oskarshamn igen

23 januari 2020 21:11

I kväll tog Redhawks säsongens tredje seger mot SHL-nykomlingen Oskarshamn. Efter en tuff öppningsperiod blev det till slut speedway-siffror när Redhawks vann med 5-1 - bland annat efter två mål signerade Tobias Ekberg.


Redhawks fick en tuff matchstart i sitt första besök i Be-Ge Hockey Center sedan vintern 2014. Det var Oskarshamn som hade ett ordentligt grepp om taktpinnen och Redhawks hade svårt att få till det egna spelet.

Följdaktligen kom också ett tidigt ledningsmål för hemmalaget - och känslan var också att det var närmre en dubblad ledning för smålänningarna, än ett kvitteringsmål.

Men plötsligt jobbade Redhawks fast pucken i zon. Tobias Ekberg fick läget och han snärtade in 1-1-pucken. Släkten är värst, som det brukar heta.

Det resultatet kunde Redhawks ta med sig in i pausvilan sedan Lars Volden svarat för ett starkt målvaktsspel.

Till den andra perioden var det omvända roller. Redhawks klev ut och tog över, totalt. Adam Ollas Mattsson bjöd på en dribblingsrajd och bjöd Johan Olofsson på ett öppet mål. Och två minuter senare tryckte Max Görtz dit trean.

Fyran hängde dessutom i luften - och visst skulle den komma. Redhawks vände spelet blixtsnabbt. Carl Persson och Tobias Ekberg kombinerade i två mot ett-läget och den förstnämnde hittade nätet.

Lars Volden såg också till att hålla tätt efter det tidiga målet från hemmalaget. Totalt blev det 23 räddningar på 24 skott i norrmannens första start sedan den 30 november.

Tobias Ekberg var den som öppnade Redhawks målkonto för kvällen. Det var också han som stängde det. Han satte spika i kistan när han prickade krysset i en vass kontring - och totalt landade den tidigare Oskarshamnsbacken på tre poäng. Lika många poäng spelade Redhawks hem.

På lördag jagas nya, när den långa sviten av bortamatcher avslutas mot Frölunda i Göteborg.

Nästa vecka är Redhawks äntligen tillbaka på hemmaplan igen, när det är match tisdag, torsdag och lördag. Dina biljetter köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Oskarshamn vs. Redhawks 1-5 (1-1, 0-3, 0-1)

5:45 1-0 Filiph Engsund (Engström, Nilsson)
12:24 1-1 Tobias Ekberg (Händemark, Meyer)

23:13 1-2 Johan Olofsson (Ollas Mattsson, Hetta)
25:18 1-3 Max Görtz (utan assist)
30:29 1-4 Carl Persson (Ekberg, Forsberg)

50:01 1-5 Tobias Ekberg (Olofsson, Forsberg)

Skott: 24-19 (12-4, 4-10, 8-5)
Publik: 3 086 personer (Be-Ge Hockey Center)