• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vände och vann - tog fjärde raka

26 december 2019 17:54

På annandag jul spelade Redhawks hem sin fjärde raka seger. Trots 0-2-underläge halvvägs in på matchen i Saab Arena lämnade Redhawks isen som vinnare sedan Matias Myttynen slagit in den matchvinnande straffen mot Linköping.


Redhawks fortsätter på den inslagna vägen och plockade hem ännu en seger. Annandagsmatchen i Linköping bljöd på en tät hockey, där Redhawks öppnade starkt men utan att få utdelning.

Istället var det hemmalaget som satte matchens första mål. Redhawks tappade borta Andrew Gordon framför mål och på sin egen retur kunde han trycka in pucken i nättaket.

Målet gav Linköping ett visst momentum, men Redhawks fortsatte att jobba på.

Ändå gick Linköping upp i en tvåmålsledning i mitten av matchen. Ett skitmål i powerplay, där ett skott studsade in via Broc Little, dubblade underläget.

Där kunde många ha vikt ner sig, men Redhawks växte i situationen och tog över matchen totalt under den andra halvan av perioden.

Reduceringen kom i en tilltrasslad situation. Carl-Johan Lerby sköt och Christoffer Forsberg styrde. Pucken gick i ribban, i ryggen på Jonas Gustavsson och sedan in över mållinjen - något domarna missade på den första videogranskningen. Som tur är tittade de randiga på den ytterligare en gång och Redhawks fick sitt rättfärdiga mål.

Inte nog med reduceringen - några minuter senare bombande Jesper Jensen Aabo in kvitteringen. Ett resultat som sedan stod sig genom den tredje perioden och förlängning. Ännu en gång krävdes straffar för att skilja Redhawks och Linköping åt.

Den här gången var det Redhawks som tog hem bonuspoängen. Johan Olofsson och Matias Myttynen hittade nätet - och Redhawks tog fjärde raka segern.

På lördag väntar ett glödhett Skånederby i Malmö Arena. Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Linköping vs. Redhawks 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-0, 0-1)

12:15 1-0 Andrew Gordon (Little, Worge Kreü)

28:33 2-0 Broc Little (Lofquist, Rissanen) PP1
32:55 2-1 Christoffer Forsberg (Lerby)
37:58 2-2 Jesper Jensen Aabo (Hetta, Persson)

65:00 2-3 Matias Myttynen (avg straff)

Skott: 28-29 (10-6, 8-14, 9-7, 1-1, 0-1)
Publik: 6 541 personer (Saab Arena)