• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Stopp i kvartsfinal denna gång

31 mars 2019 18:36

Säsongen är dessvärre över. Redhawks förmådde inte att upprepa fjolårets bedrift, att besegra tabelltrean Frölunda i SM-kvartsfinalen. I dag, i Frölundaborg, gjorde Redhawks sin klart bästa bortamatch i matchserien, men det räckte inte. Göteborgarna var mer effektiva och avancerar nu till semifinal.


Redhawks kom till spel i Frölundaborg med kniven mot strupen och med vetskapen att de två tidigare besöken i Göteborg inte varit lyckade. Den här gången var det ett helt annat Redhawks som gjorde upp med Frölunda.

Söndagseftermiddagens insats var utan tvekan den bästa bortamatchen i kvartsfinalserien mot Frölunda, men det räckte ändå inte.

Den inledande perioden var stark från Redhawks sida, men utdelningen kom inte. Istället var det Frölunda som sköt matchens första mål i upptakten av den andra.

Carl Persson kvitterade för Redhawks del efter ett fint spel i anfallszon, men glädjen blev kortvarit. Dryga minuten senare hade Frölunda återtagit sin ledning. När 3-1 dessutom kom strax före andra pausvilan var utgångsläget tufft inför den avslutande tredjedelen.

Redhawks satte allt på ett kort, forcerade framåt och vann skottstatistiken i tredje perioden med hela 17-6 - men utan att få in pucken.

Frölunda vann matchen och avancerar därmed också vidare till SM-semifinal. För Redhawks del är säsongen slut.

Stort tack till alla er som stöttat oss hemma i Malmö Arena, runt om i Sverige och ute i Europa under Champions Hockey League. Hoppas att vi ses snart igen!

MATCHFAKTA, SM-kvartsfinal 5:7
Frölunda vs. Redhawks 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

21:29 1-0 Chay Genoway (Peterson, Rakhshani)
28:59 1-1 Carl Persson (Lerby, Arell)
30:05 2-1 Brandon Gormley (Westerholm, Grönlund)
37:36 3-1 Chay Genoway (Carlsson, Sigalet)

59:55 4-1 Max Friberg

Skott: 29-35 (8-8, 15-10, 6-17)
Publik: 6 044 personer (Frölundaborg)