• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Fredag Fre 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Idag 22 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks föll med uddamålet i Stockholm

20 februari 2019 21:19

Det blev inte fjärde raka segern mot Djurgården. Redhawks fick det inte riktigt att stämma, men var ändå nära att hämta upp ett tvåmålsunderläge i slutminuterna. Max Görtz, som sköt reduceringsmålet, var också närmast att kvittera - men det vill sig inte.


Det grinade emot för Redhawks på Hovet i kväll. Efter en ganska bra matchöppning var det ändå Djurgården som öppnade målskyttet. Ett erkänt vasst powerplay levererade när de fick chansen för första gången. Den notoriske målskytten Emil Bemström svarade för en karbonkopia på det mål som han ofta gör.

Med målet så vägde också matchen över i Djurgårdens favör. Hemmalaget fick till längre anfall och skapade de hetaste chanserna.

Till andra kom Redhawks ut betydligt bättre igen. Efter knappa sex minuter visade skottstatistiken 6-0 i Redhawks favör och Djurgården tvingades nyttja sin time out. Den gav också ett break och Redhawks kraftiga övertag bedarrade.

Trots det var det ändå nära kvittering ett par gånger om. Därför kom det som en kalldusch när Djurgården dubblade ledningen en minut före pausvilan.

Redhawks fortsatte ändå att jobba vidare för att få närkontakt. Det smällde i målramen vid tre tillfällen under matchen och pucken dansade även på mållinjen några gånger.

I ett sent powerplay laddade Max Görtz stora bössan och direktsköt en reducering. Den gav blodad tand och samme Görtz fick också det stora kvitteringsläget med bara 20 sekunder kvar. Men träffen blev inte ren och pucken förmådde inte att ta sig hela vägen över den där mållinjen.

Istället blev det en sur uddamålsförlust för Redhawks, som fortsatt är på rätt väg efter de två raka segrarna som föregick kvällens match.

På lördag är Redhawks tillbaka på hemmaplan igen, när fjolårets SM-finalist Skellefteå kommer på besök. Dina biljetter köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Djurgården vs. Redhawks 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

7:57 1-0 Emil Bemström (Hultström, Strandberg) PP1

39:00 2-0 Niclas Bergfors (Eriksson, Hultström)

56:19 2-1 Max Görtz (Lerby, Komarek) PP1

Skott: 33-28 (12-6, 9-8, 12-14)
Publik: 5 508 personer (Hovet)