• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Nihlstorps storspel bakom seger på Hovet

24 januari 2019 21:24

I kväll såg Redhawks till att besegra Djurgården för andra gången på tre dagar - väldigt mycket tack vare Cristopher Nihlstorp. Redhawks sista utpost räddade 44 av 46 skott samtidigt som det var effektivt offensivt, när det blev bortaseger med 3-2 på Hovet.


Det andra raka mötet med Djurgården på bara tre dagar, det skulle sluta på samma sätt som det första. I tisdags, hemma i Malmö Arena, var det ju Redhawks som lade beslag på samtliga poäng - och vi fick en favorit i repris på Hovet i kväll.

Spelmässigt var det dock en annan match. Djurgården var klart spelförande och vann skottstatistiken med hela 46-14. Men kvällens bästa aktör stod mellan Redhawks stolpar. Cristopher Nihlstorp svarade för ett utmärkt målvaktsspel och hans 44 räddningar låg bakom segern.

I slutet av den första perioden fick han dock vittja sitt nät. Ett djurgårdskott från blå letade sig förbi den massiva trafiken framför Nihlstorp och hemmalaget tog ledningen.

Till den andra perioden kom Redhawks ut betydligt bättre och det dröjde bara ett par minuter innan Frederik Storm fick läge i slottet. Det nyttjade han på bästa sätt och kvitterade.

Resultattavlan visade 1-1 efter 40 minuter - precis som i tisdags. Då avgjorde Redhawks i tredje och visst skulle det ske i kväll igen.

Efter halvannan minut vann Konstantin Komarek en tekning i offensiv zon, Tobias Ekberg slängde in pucken på mål och Storm styrde in sitt andra för kvällen - och det tredje på dubbelmötet mot Djurgården.

När Max Görtz prickade in trean tio minuter från slutet var känslan att Redhawks stängde matchen, inte minst med tanke på Nihlstorps storspel. Men Djurgården skulle få kontakt och hemmalaget fick det snabbt. Det dröjde inte ens två minuter innan stockholmarna utnyttjade ett numerärt överläge.

Jakten på en kvittering inleddes direkt, men Redhawks försvarsspel var exemplariskt och Djurgården kom inte närmre.

Därmed spelade Redhawks hem sin tredje raka seger. På lördag finns chans att ta den fjärde, när Mora gästar Malmö Arena. Du missar väl inte att det är Superlördag, med match både för herrarna och damerna. Dina biljetter till SHL-matchern köper du genom att klicka här!. Allt inför damernas match mot Trollhättan i jakten på seriesegern i DamEttan Södra finner du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Djurgården vs. Redhawks 2-3 (1-0, 0-1, 1-2)

16:14 1-0 Jason Garrison (J Davidsson, M Davidsson)

24:29 1-1 Frederik Storm (Komarek, Arell)

41:24 1-2 Frederik Storm (Ekberg, Komarek)
50:01 1-3 Max Görtz
51:44 2-3 Daniel Brodin (Bemström, Lilja) PP1

Skott: 46-14 (10-1, 17-9, 19-5)
Publik: 6 074 personer (Hovet)