• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Filander inför lördagens bortamatch mot Färjestad

11 januari 2019 18:15

Under dagen har Redhawks fortsatt sin transport upp till Karlstad för lördagskvällens match mot Färjestad. Väl på plats i Värmland genomförde truppen en lättare träning och det är ett gäng killar med siktet inställt på revansch som kommer skrinna ut på Löfbergs Arenas is i morgon. – Vi har revansch att utkräva, både från förra mötet här uppe och från i går, säger Martin Filander.


Efter en tuff derbyförlust rullade Redhawks direkt norrut för att i dag fortsätta sin färd till Karlstad, inför morgondagens möte med Färjestad.

– Det ska bli kul att spela igen, vi vill studsa tillbaka och ta en seger. Vi har revansch att utkräva, både från förra mötet här uppe och från i går, menar Martin Filander.

Matchen mot Örebro för knappt en vecka sedan ville alla snabbt glömma och gårdagens insats var ljusår bättre.

– Det var många delar som var bra i går. Vi vill ändå få upp vår närvaro, hur vi hanterar press och hur vi agerar i de skarpa lägena. Samtidigt så var det en mycket bättre prestation, framför allt offensivt men även delar av defensiven, säger Filander.

Derbyförlusten till trots så är stämningen bra i laget.

– Ja, vi har ett riktigt bra "go" i truppen, tycker Filander, som haft en bra resa upp till Värmeland;

– Vi kom upp vid lunch, käkade och hade en lättare träning. Vi åkte av oss matchen i går, men hade ändå bra tryck i grejerna.

Med Emil Sylvegård avstängd är det dags för Anton Öhman att göra comeback. Backen har bara spelat fyra SHL-matcher den här säsongen, men kliver nu in i laget och Redhawks kommer att matcha med tolv forwards och åtta backar.

– Det ska bli kul att se Anton igen. Han har sett pigg och fräsch ut på träning, sen räknar vi inte med att han kommer att logga 30 minuter i morgon, men vi tror att han kan bidra med sin puckskicklighet, säger Filander avslutningsvis.

FAKTA / Färjestad vs. Redhawks
Nedsläpp lördag kl 18:00
Löfbergs Arena, Karlstad

Matchtruppen:
Redhawks har rest vidare till Karlstad efter gårdagens derby och med samma två målvakter och 21 utespelare som fanns i Ängelholm under torsdagen. Emil Sylvegård är dock avstängd, vilket leder till att Redhawks kommer att matcha tolv forwards och åtta backar, där Anton Öhman kliver in i laguppställningen.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp, Malte Setkov, Linus Cronholm, Emil Molin, Emil Sylvegård, Kim Rosdahl.

Formen:
Tabellsjuan Redhawks har tappat ett par placeringar i den täta tabellen efter de två senaste matcherna, men har bara två poäng upp till Färjestad och endast sex poäng till serieledning. På de fem senaste matcherna lyder facit 1-0-1-3.
Motsåndaren Färjestad är på fjärde plats i SHL, har fyra raka förluster och 1-0-1-3 på sina fem senaste matcher. Värmlänningarna har dock under säsongen visat att det är ett av seriens bästa lag och det är en svår match som väntar under lördagseftermiddagen.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Lars Bryggman 4p (2+2), Fredrik Händemark 3p (1+2), Johan Olofsson 3p (1+2), Carl-Johan Lerby 3p (0+3), Konstantin Komarek 2p (2+0).
Färjestad: Jesse Virtanen 5p (0+5), Joakim Nygård 4p (3+1), Jesper Olofsson 4p (2+2), Martin Johansson 3p (2+1), Oskar Steen 3p (1+2).

Special teams:
Redhawks: 21,6% i PP (5:a) / 76,3% i PK (11:a)
Färjestad: 18,1% i PP (13:e) / 81,4% i PK (6:a)

Inbördes möten i år:
22/9 Redhawks vs. Färjestad 4-1
3/11 Färjestad vs. Redhawks 4-1

Målvaktsmatchen:
Adam Werner 14 ma, 92,3% (4:a)
Oscar Alsenfelt 22 ma, 92,0% (8:a)
Markus Svensson 20 ma, 90,9% (15:e)
Cristopher Nihlstorp 13 ma, 91,7% (ej rankad)
Isak Wallin 11 ma, 90,1% (ej rankad) David Elmgren 0 matcher (ej rankad)