• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

En poäng hemma mot Linköping

26 december 2018 17:39

MALMÖ. Det grinade något emot Redhawks under annandagsmatchen i Malmö Arena. Efter en öppningsperiod, där spelet inte stämde, tog Redhawks över ordentligt mot Linköping. Trots det var det gästerna som drog det längsta strået, när Redhawks fick se sig besegrat i förlängning.


I dag var det dags för hockey igen med klassisk annandagsmatch efter julledigheten. Hemma i Malmö Arena hade Redhawks chansen att tangera klubbrekordet på tio raka hemmasegrar, men initialt stod inte Redhawks att känna igen.

Ett tidigt numerärt överläge resulterade i ett mål i baken efter en miss i egen zon och det hängde också över Redhawks under hela den inledande perioden och gästerna kunde gå till pausvila med den där uddamålsledningen.

I andra perioden var det ett helt annat Redhawks, som tog ett ordentligt tag om taktpinnen. Kvitteringen kom också följaktligen, när Tobias Ekberg kunde spräcka sin målnolla för säsongen med ett väl avvägt handledsskott i krysset.

Men trots att Redhawks dominerade perioden var det underläge inför tredje. Bara 46 sekunder före pausvilan kunde Adam Brodecki åter ge Linköping ledningen - något som inte speglade matchbilden.

Redhawks fick därmed fortsätta sin jakt i tredje - och det blev sannerligen en ordentlig jakt där Linköping gång på gång fastnade i försvarszon. Det dröjde dock till matchuret hade knappa sex minuter kvar till 60 innan den förlösande kvitteringen kom. Kalabalik uppstod runt gästernas målbur och till slut kunde Frederik Storm förpassa pucken över linjen.

Fler mål blev det dessvärre inte i dag. Matchen gick till förlängning och där kunde Linköping nyttja sitt andra friläge för matchen och lägga beslag på bonuspoängen. Hemmasviten stannade därmed på ett tangerat klubbrekord, med nio segrar.

Redan i övermorgon får Redhawks chans till revansch innan året avslutas med hemmamatch mot Skellefteå på söndagskvällen. Dina biljetter till den matchen köper du här!

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Linköping 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

1:10 0-1 Jimmy Andersson (Gordon) SH1

26:48 1-1 Tobias Ekberg (Rosdahl, Lerby)
39:14 1-2 Adam Brodecki (F Karlsson, A Karlsson)

54:16 2-2 Frederik Storm (Bryggman, Händemark)

61:28 2-3 Andrew Gordon (Wright)

Skott: 40-27 (8-8, 14-9, 16-9, 2-1)
Publik: 6 725 personer