• Huvudsponsorer

Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Idag 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Olofssons straff fixade derbysegern

6 december 2018 21:54

MALMÖ. Redhawks är derbykungar igen. Det var inte hemmalagets bästa insats för säsongen, men till slut stod Redhawks ändå som segrare. Oscar Alsenfelt svarade för en stormatch mellan stolparna och offensivt klev Johan Olofsson fram som matchvinnare. Han sköt Redhawks enda mål under ordinarie matchtid - och avgjorde sedan i straffläggningen.


Det blev ett annorlunda derby i Malmö Arena, men inte på det sätt som höstderbyna varit tidigare. Något vilda västern-derby med mängder av mål, bjöds publiken inte på.

Istället var den en intensiv tillställning, där Redhawks inte riktigt hittade rätt i spelet. Den första perioden gick klart på poäng i Rögles favör, men Redhawks höll ändå 0-0 - och skapade även ett par vassa möjligheter framåt.

De enda målen som matchen skulle bjuda på, de kom i den andra perioden - båda i powerplay. Ja, under ordinarie matchtid, vill säga. Redhawks öppnade när Johan Olofsson hittade rätt från sin position som playmaker i den högra tekningscirkeln. Det gav också ett momentum, men en slarvig utvisning gav Rögle en biljett tillbaka och kvitteringen kom.

1-1 stod sig matchtiden ut. I förlängningen förmådde Redhawks inte utnyttja fyra mot tre-spelet, men i vanlig ordning var det Redhawks som drog det längsta strået i straffläggningen.

Rögle såg dock ut att avgå med segern. Marcus Sylvegård hade kniven mot strupen och visade prov på noll och inga nerver. Kvitterat och sedan var det dags för Johan Olofsson. Värmlänningen, som enligt Peter Andersson aldrig har missat två straffar i rad, sköt derbysegern till Redhawks och blev stor matchvinnare - tillsammans med Oscar Alsenfelt. Redhawks burväktare stoppade 40 av 41 skott plus fyra av fem straffar och var bäst i hemmalaget.

Derbysegern innebär att Redhawks klättrar ett pinnhål i den rekordjämna tabellen. Segern, den var förresten Redhawks tionde raka hemma i Malmö Arena.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Rögle 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

21:39 1-0 Johan Olofsson (Lerby, Görtz) PP1
28:30 1-1 Olle Liss (Sjögren, Elvenes) PP1

65:00 2-1 Johan Olofsson (avgörande straff)

Skott: 34-41 (8-14, 13-11, 8-15, 4-1, 1-0)
Publik: 11 650 personer