• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Söndag Sön 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Ny sexpoängsmatch väntar i Norrbotten

2 mars 2018 14:43
Inför match

I går spelade Redhawks 3-3 mot Djurgården för fjärde gången den här säsongen. När Luleå nu står för motståndet i morgon har de tre tidigare mötena under hösten och vintern, som av en händelse, slutat 1-2. Kommer historien att upprepa sig ännu en gång när det vankas sexpoängsmatch i Norrbotten under lördagseftermiddagen?


Fyra omgångar återstår av SHL:s grundserie. Slutspelet närmar sig med stormsteg och kampen om kvartsfinalplatserna går vidare i morgon. Redhawks reser till Norrbotten för bortamöte med Luleå Hockey, laget som närmast jagar en topp 6-plats.

När det är så tight i tabellen som det är just nu är det utan tvekan slutspelsstuk på alla matcher, något Martin Filander håller med om.

– Ja, så har vi känt sedan vi kom tillbaka från uppehållet. Då var det sju omgångar kvar och när det dessutom är tätt mellan matcherna så blir det väldigt likt en slutspelsserie och det blir playoffstämning, menar han.

– Nu är det dessutom läge att älska den situation som vi är, eftersom det är vad som väntar framöver, fyller Filander snabbt på.

I går fick hans Redhawks nöja sig med en poäng från hemmamötet med Djurgården, men Redhawks var bättre under två tredjedelar av matchen och var utan tvekan värda mer.

– Vi fick mer fart på pucken i andra och tredje och det är något vi vill bygga vidare på, säger Filander.

I morgon står Luleå för motståndet och Redhawks reser till Norrbotten i morgon förmiddag.

– Vi möter ett formstarkt lag som kopplat på jaktsinnet. Det är en tuff bortamatch - och det brukar alltid vara tufft i Luleå, samtidigt som det är roliga matcher. Vi har haft en bra dag här i dag och laddade för morgondagens utmaning, berättar Filander.

I går spelade Redhawks sin fjärde 3-3-match mot Djugården. Hittills har Redhawks mött Luleå tre gånger och visst finns det en gemensam nämnare även här - alla matcher har slutat 1-2. Så morgondagens seger borde redan vara klar, eller?

– Haha nej, det är inget vi räkna med. Historien har haft en tendens att upprepa sig för oss, men det är inget som vi tänker på överhuvudtaget. Vi förväntar oss en jämn match och ska gå ut och spela den bästa hockey vi kan göra, avslutar Filander.

FAKTA / Luleå vs. Redhawks
Nedsläpp lördag kl 15:15

Matchtruppen:
Redhawks reser till Luleå med 23 spelare, två målvakter, åtta backar och 13 forwards. Vilka som kommer finnas med under matchen återstår att se och är något som tränarna tar ut under matchdagen.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp (skadad), Erik Andersson (skadad), Malte Setkov (J20), Carl-Johan Lerby (skadad), Lars Bryggman (skadad).

Formen:
Tabellfemman Redhawks har 1-3-1 på sina fem senaste matcher och kommer från tre raka kryss. Redhawks är även det lag som spelar mest oavgjort under ordinarie matchtid i hela SHL och att laget är svårslaget gör att Redhawks tagit poäng i åtta av de tio senaste matcherna.
Morgondagens hemmalag, Luleå, är ett av series formstarkaste och har 4-0-1 på sina fem senaste. Norrbottningarna är det lag som närmast jagar en topp 6-plats och fortsätter man på den inslagna vägen är det inte alls omöjligt att avståndet på fyra poäng snart är uppätet.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Nichlas Hardt 4p (2+2), Rakhshani 3p (1+2), Mylläri 3p (0+3), Erik Forssell 2p (2+0), Daniel Zaar 2p (1+1).
Luleå: Emil Larsson 6p (6+0), Einar Emanuelsson 4p (2+2), Patrick Cehlin 3p (2+1), Nils Lundkvist 3p (1+2), Johan Harju 3p (1+2).

Special teams:
Redhawks: 20,7% i PP (5:a) / 81,6% i PK (5:a)
Luleå: 18,9% i PP (8:a) / 79,2% i PK (10:a)

Inbördes möten i år:
17/10 Redhawks vs. Luleå 1-2
26/10 Luleå vs. Redhawks 1-2
11/1 Redhawks vs. Luleå 1-2 str

Målvaktsmatchen:
Joel Lassinantti 32 ma, 92,1% (2:a)
Oscar Alsenfelt 32 ma, 91,6% (4:a)
Filip Gustavsson 19 ma, 91,6% (ej rankad)
Jonas Gunnarsson 21 ma, 91,3% (ej rankad)