• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Malmö
MIF

Redhawks tillbaka på vinnarspåret

30 januari 2018 21:08
Matchrapport

GÄVLE. Redhawks studsade tillbaka på bästa sätt efter dubbelmötet med Mora. I kväll kom en trepoängare igen, när Redhawks besegrade Brynäs på bortais med klara 4-1 - mycket tack vare en mycket fin insats av Oscar Alsenfelt.


Redhawks road trip avslutades på bästa sätt. Efter att ha tagit sig till Gävle redan i förrgår var det i kväll bortamatch mot Brynäs på schemat, ett av lagen som jagar Redhawks i tabellen.

I kväll jagade dock inte hemmalaget särskilt mycket, åtminstone inte från start. Båda lagen hittade förvisso chanser offensivt i den första perioden, men Brynäslägret lär inte vara nöjda med vad de presterade i defensiven.

Daniel Zaar tilläts trampa runt i offensiv zon innan han smällde in ledningsmålet. Redhawks glädje blev dock kortvarig när Daniel Mannberg kvitterade via ett friläge bara 37 sekunder senare.

Men det var inget som bekom Redhawks denna kväll. Det tog bara en drygt minut innan Stefan Warg dribblade sig förbi ett par brynäsare innan han tryckte in en backhand. När Matias Lassen, forward för dagen, styrde in 3-1 i slutminuten av den första perioden hade Redhawks sannerligen satt sig i förarsätet.

I den andra perioden tog Brynäs över och hade några minuter när de pressade på ordentligt. Då klev Oscar Alsenfelt sannerligen fram och kom upp med stora räddningar.

Istället för hemmareducering ökade Fredrik Händemark på till 4-1, ett mål som föll strax före den andra pausvilan och säkerligen var psykologiskt tungt för Brynäs.

Den sista tredjedelen blev något av en transportsträcka mot slutsignalen. Brynäs förde spelet, men Redhawks stängde ner dem på ett bra sätt. Visst skapade de en del chanser, men Alsenfelt höll sitt mål från ytterligare påhälsning.

Därmed hämtar Redhawks in tre nya poäng i kampen om en direktplats till kvartsfinal. På torsdag står nya poäng på spel, när Örebro kommer till Malmö Arena. Dina biljetter till hemmamatcherna köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Brynäs vs. Redhawks 1-4 (1-3, 0-1, 0-0)

7:10 0-1 Daniel Zaar (Forsberg)
7:47 1-1 Daniel Mannberg (Blomqvist)
8:51 1-2 Stefan Warg (Bryggman, Händemark)
19:12 1-3 Matias Lassen (Rosdahl, Arell)

38:19 1-4 Fredrik Händemark (Bryggman)

Skott: 33-18 (8-9, 13-6, 12-3)
Publik: 3 735 personer