• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Redhawks till Örebro för att bygga segersvit

24 januari 2018 16:05
Inför match

Just nu är Redhawks på väg upp till Örebro för att förbereda sig för morgondagens match på bästa sätt. Torsdagskvällen bjuder nämligen på bortamatch i Behrn Arena, där Redhawks är redo på att hemmalaget vill slå an tonen från första nedsläpp. – Örebro brukar vilja starta bra och matchinledningen blir grymt viktig, säger Peter Andersson.


Gårdagens segermatch mot HV71 var startskottet på den väldigt intensiva period Redhawks är inne i, som pågår över hemmaderbyt i början av december.

Denna eftermiddag spenderar Redhawksspelarna med att bussa norrut för morgondagens bortamatch i Behrn Arena.

– Det är ett kul ställe att spela på, ofta väldigt högljutt. Örebro brukar vilja starta bra och få det spelmässig initiativet. Dräför blir matchstarten grymt viktig för oss och jag både önskar och tror att vi ska klara av det, säger Redhawks huvudtränare, Peter Andersson.

Onsdagen inledde laget med att belysa bra saker från gårdagens straffseger i Malmö Arena.

– Vi har tittat lite på video, med sådant som vi gjorde bra i går. Vi spelade bra i egen zon i går, tycker jag. Det behöver vi göra i morgon också, menar Andersson, som framför allt hittar en detalj som sticker ut;

– Jag tycker att våra värderingar med puck var bra under matchen i går och jag fick en ännu bättre bild när jag såg den igen i efterhand. Vi strulade inte lika mycket i egen zon som vi haft tendenser till att göra tidigare. Vi spelade något enklare och det ska vi fortsätta med.

Örebro återfinns just nu utanför slutspel, men man ska inte stirra sig blind på tabellen och tro att det bara är tre enkla poäng att hämta hem.

– Nej, det är en tuff bortamatch som väntar oss, det vet vi, trycket Andersson på.

Redhawks tränare tvingas till en ändring i laguppställningen. Robin Alvarez utgick efter en period i går och är inte tillgänglig mot Örebro. I hans ställe plockas Carl-Johan Lerby hem från Pantern - och kommer att ikläda sig rollen som extraforward från start.

– Lerby är med som forward eftersom Alvarez, Görtz och Haudum inte är tillgängliga. Vi har bara tolv forwards i övrigt att tillgå till matchen mot Örebro. Han har dessutom spelat forward förut.

I går var Tuukka Mäntylä utanför laget för första gången den här säsongen och han får stå utanför även i morgon.

– Vi har höga krav och han kommer säkert att komma tillbaka. Jag hoppas att han är tjurig, förbannad och revanschsugen, att han är beredd att kriga för att ta tillbaka sin plats. Nu vann vi i går och de sju backarna som spelade i går gjorde det bra. Vi släppte bara ett mål, säger Peter Andersson.

Någon som var tillbaka i går var Jonas Gunnarsson. Han stod för en mycket fin insats och släppte bara en puck förbi sig.

– Gunnarsson såg jättebra ut. Han har varit sjuk och inte kunnat träna. Nu var han tillbaka och gjorde precis det som vi ville att han skulle göra.

Det blir dock inte Jonas Gunnarsson mellan stolparna i morgon

– "Ogge" står i morgon och sedan kommer de stå var sin match i dubbelmötet med Mora. Han är sugen igen och tänder till lite extra när han fick vakta båsdörren i går, meddelar Andersson avslutningsvis.

FAKTA / Örebro vs. Redhawks
Nedsläpp torsdag kl 19

Matchtruppen:
Redhawks är under dagen på väg upp till Örebro för att ladda upp inför matchen på bästa sätt. Robin Alvarez utgick senast och är otillgänglig för spel under torsdagen. Han ersätts av Carl-Johan Lerby, som kliver upp som forward. Klart är även att Oscar Alsenfelt vaktar kassen i Behrn Arena i morgon.

Ej uttagna:
Cristopher Nihlstorp (skadad), Erik Andersson (skadad), Malte Setkov (Pantern), Robin Alvarez (skadad), Lukas Haudum (skadad), Erik Forssell (familjeskäl), Max Görtz (skadad).

Formen:
Tabellsjuan Redhawks har 1-3-1 på senaste fem och bröt i tisdags en svit på tre raka förluster (varav två efter förlängning/straffar). På de senaste tio matcherna har Redhawks fått med sig poäng från nio.
Örebro återfinns på elfte plats och är noterade för 1-2-2 på senaste fem, där de två senaste slutat med förlust (varav en efter förlängning). På de tio senaste matcherna har Örebro tagit poäng i sex matcher.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Daniel Zaar 4p (2+2), Johan Olofsson 3p (2+1), Tobias Ekberg 3p (1+2), Stefan Warg 3p (0+3), Fredrik Händemark 3p (0+3).
Örebro: Sakari Manninen 4p (1+3), Tom Wandell 3p (1+2), Johan Wiklander 3p (1+2), Daniel Viksten 2p (2+0), Gustav Backström 2p (0+2).

Special teams:
Redhawks 23,4% i PP (4:a) / 82,5% i PK (5:a)
Örebro 12,8% i PP (14:e) / 82,5% i PK (4:a)

Inbördes möten i år:
9/10 Redhawks vs. Örebro 2-3 sd
7/12 Örebro vs. Redhawks 4-5 sd

Målvaktsmatchen:
Jonas Gunnarsson 17 ma, 91,5% (5:a)
Eero Kilpeläinen 31 ma, 91,0% (10:a)
Oscar Alsenfelt 25 ma, 90,0% (14:e)
Cristopher Nihlstorp 2 ma, 96,6 (ej rankad)
Axel Brage 7 ma, 90,7% (ej rankad)