• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Tuff bortamatch väntar för Redhawks

25 oktober 2017 12:15
Inför match

Matcherna duggar tätt och redan i morgon är det dags för en ny SHL-drabbning. Redhawks reser till Norrbotten med två raka segrar i bagaget för att ta sig an Luleå Hockey för andra gången den här säsongen. – Det är en väldigt tuff bortamatch, säger Redhawkstränaren Peter Andersson, som förfogar över en tämligen skadedrabbad trupp.


Redhawks fixade tre härliga poäng i gårdagens hemmamatch mot HV71. Det var Redhawks andra raka seger och i morgon finns chans att dryga ut den sviten ytterligare, när Luleå väntar i Coop Norrbotten Arena. Men det är en allt annat än enkel utmaning som väntar Redhawks.

– Jag förväntar mig en tuff match. De vann i går igen, 1-0, och de är tighta bakåt - det såg vi inte minst här hos oss, säger Peter Andersson och utvecklar;

– Luleå är duktiga på att försvara det egna målet. Offensivt kommer det krävas mycket av oss, att vi verkligen driver på mål, är inne i smeten och vill skapa målchanser.

I säsongens första drabbning lagen emellan drog Luleå det längsta strået och vann med uddamålet, 2-1, i Malmö Arena. Då avlossade gästerna bara 15 skott på mål.

– Jag har känslan av att de spelar lite annorlunda på hemmaplan. Här nere anföll de knappt något alls under 60 minuter och jag tror att det blir lite annorlunda i morgon. De borde vilja spela lite mer framåt och mer aggressivt, det måste vi förvänta oss. Det kanske också är något som kan passa oss lite, att det öppnar upp sig, menar Andersson.

Redhawks huvudtränare har tryckt på matchstarterna under en tid och har fått effekt på det i de två senaste matcherna. I morgon blir det kanske ännu viktigare - något Redhawks minns alltför väl efter att ha hamnat i tremålsunderläge på bara 6:36 i fjolårets höstmöte.

– Det sitter i väggarna där uppe, att starten alltid är tuff mot Luleå. Vi ska fortsätta som mot Växjö i torsdag och HV i går. Vi var kanske något trevande i går, vi väntade lite för mycket på vad som skulle hända. I morgon har vi inte råd att ge bort något utan behöver vara nogranna i starten, säger han.

När det gäller spelet framför de båda målburarna är Peter Andersson också nöjd med vad han sett på sistone.

– Defensivt släpper vi väldigt få målchanser. Även tidigare har vi släppt få målchanser mot oss och skapat många framåt. Effektiviteten kan fortfarande bli bättre. I går kunde vi ha gjort fyra eller kanske fem mål efter två spelade perioder. Man gör inte mål på allt utan det gäller att jobba vidare.

Läget i laget

Redhawks får jobba med ett skadedrabbat lag just nu. I går saknades Carl-Johan Lerby, Frederik Storm, Lukas Haudum, Andy Miele och Rhett Rakhshani. Peter Andersson räknar inte med någon ur den kvintetten i morgon - samtidigt som två nya namn tillkommit på skadelistan. Både Cristopher Nihlstorp och Robin Alvarez tvingades avbryta gårdagens match och är otillgängliga mot Luleå.

Axel Wemmenborn SHL-debuterade i går och följer med Redhawks norrut i morgon. Det gör även juniorerna Linus Gidbark, Oscar Eklind, Oliver Olsson och Filip Lennström.

Är du inte på plats i Coop Norrbotten Arena i morgon köper du hem matchen genom att klicka här!

På lördag är det dags för ny hemmamatch. Malmö Arena bjuder in till familjefest när Redhawks tar emot Karlskrona. Dina biljetter till den matchen köper du här!