• Huvudsponsorer

Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Idag 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Tufft motstånd att vänta i Växjö

18 oktober 2017 14:37
Inför match

I fjol vann Växjö Lakers SHL:s grundserie, men i kvartsfinalen blev det respass. Då var Redhawks det bättre laget och vann med 4-2 i matcher. Nu är det en ny säsong och smålänningarna är ett topplag även i år. Under torsdagskvällen väntar en repris på kvartsfinalmötet och Peter Andersson är förbered på att gå upp mot ett bra lag. – Vi är inställda på att det kommer bli en tuff match, säger han.


Bortamöte med Växjö Lakers, det är vad som väntar Redhawks under torsdagskvällen. I våras var Redhawks starkare och vann två av tre möten i kvartsfinalserien, som togs hem med 4-2 i matcher.

Nu är det en ny säsong och situationen är till viss del annorlunda. Redhawks kommer till matchen med knackig form efter några raka förluster. Peter Andersson vill tillbaka på vinnarspåret:

– Efter en förlust vill man gärna studsa tillbaka och göra en bra prestation och självklart vinna, säger han och berättar vidare om hur laget har jobbat i dag;

– Vi har analyserat och tittat på matchen och hittat såväl saker som vi kan göra bättre som attförstärka det vi gjorde bra. Vi har haft en normal genomgång av den matchen med spelarna.

Något som blivit väldigt bra på sistone är defensiven. Redhawks släpper till väldigt få målchanser.

– Ja, Luleå hade fyra målchanser och så få har man knappt mot något lag under en säsong. Offensivt har vi lite otur även om jag inte tror på det, istället brukar man få vad man förtjänar. Vi behöver göra några saker bättre för att förtjäna fler mål och det är saker vi jobbar på. Det går inte att tycka synd om sig själv i det här läget. Alla måste vara delaktiga i processen som vi går igenom och dra sitt strå till stacken, menar Andersson.

Med Växjö Lakers närmast på schemat väntar en match mot ett lag som spelar på ett annat sätt jämfört med Luleå.

– Spelmässigt tror jag att det blir stor skillnad jämfört med matchen mot Luleå, säger Andersson, som väntar sig en tuff utmaning;

– Jag har inte sett så mycket av Växjö den här säsongen, men det är ett förmodat topplag med många skickliga spelare. Vi är inställda på att det kommer bli en tuff match - antagligen den tuffaste vi haft hittills under säsongen.

Läget i laget

Cristopher Nihlstorp och Robin Alvarez tränade inte i dag, men är med största sannolikhet med mot Växjö Lakers i morgon. Däremot är trion Carl-Johan Lerby, Rhett Rakhshani och Daniel Zaar otillgängliga även i morgon.

Är du inte på plats i Växjö i morgon köper du hem matchen genom att klicka här!