• Huvudsponsorer

Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Fullsatt arena att vänta till Semifinal 4

6 april 2017 18:16
Inför match

Fredagskvällen bjuder på en ny semifinalfest i Malmö Arena - just nu finns inga tillgängliga biljetter på läktaren. En stor, kokande gryta ska bära fram Redhawks till en ny seger och en kvitterad matchserie mot HV71. För att du ska kunna värma upp inför matchen på bästa sätt anordnas dessutom After Work i Sportbaren från kl 16:30.


Senast var HV71 bättre än Redhawks och vann den tredje SM-semifinalen. Redan under fredagskvällen är det dags igen och Peter Andersson uppskattar att matcherna duggar tätt.

– Det ska bli skönt med en ny match direkt, så att vi får komma vidare från gårdagen. Det är fördelen med slutspel, att man inte behöver fundera på det som hände i går utan istället fokusera på nästa, säger han och fortsätter;

– Det är en ny match och vi har pratat om en del saker med spelarna, saker som vi känner att vi kan göra bättre. Vi ska försöka spela vårat spel lite mer.

I dag träffades laget strax före lunch.

– Vi samlades lite senare än normalt eftersom vi kom hem ganska sent efter matchen i går, berättar Andersson.

Det var frivillig isträning som gäller och Redhawks huvudtränare utvecklar hur han och kollegorna resonerat.

– Vi har lämnat över ansvaret till spelarna, att förbereda sig inför matchen. Vad de valt att göra har varit upp till spelarna själva och det är ett koncept vi följt genom stora delar av slutspelet. Och det har fungerat bra, menar Andersson.

Att HV71 leder matchserien med 2-1 är inte något som pressar Peter Andersson, som inte vill se Semifinal 4 som en måstematch.

– Nej, det gör jag inte. Det är inte heller någon måstematch. Vi ska spela den fjärde semifinalen och det är först till fyra segrar som gäller. Vi resonerade likadant i matchserien mot Växjö och det finns ingen anledning att ändra på det.

Andersson har också en tydlig hållning till hur han vill att laget agerar efter vinster och förluster.

– Det gäller att inte hoppa upp i taket om du vinner eller gräva ner dig vid en förlust. Det handlar om att snabbt fokusera om till nästa match.

I går saknade Redhawks Oscar Alsenfelt, Erik Andersson, Magnus Häggström, Erik Forssell och Nicklas Jadeland - samt avstängde Andreas Thuresson. Om någon kommer tillbaka återstår att se i morgon kväll.

– "Hägga" ser lite bättre ut, säger Peter Andersson med ett skratt på frågan om han har något positivt kring frånvarosituationen.

– Vi tar ut laget på matchdagen, det går inte heller att ta ut något lag redan nu. Vi samlas här i morgon och får checka av läget, avslutar Redhawks huvudtränare.

Just nu finns inga läktarbiljetter tillgängliga till matchen i morgon. Du kan säkra din plats i VIP-loge genom att klicka här! Just nu finns ett fåtal platser reserverade för de säsongskortsinnehavare som ännu inte säkrat sin plats på matchen. De som ännu ej är säkrade i morgon kommer att släppas klockan 10:00 och köps genom att klicka här!

Missa inte att vi kör After Work med Happy Hour-priser på öl, vin, cider samt alkoholfria alternativ i Sportbaren från kl 16:30 i morgon! Se mer genom att klicka här!