• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

Redhawks ska förlänga matchserien

8 april 2017 12:54
Inför match

HV71:s seger i Malmö Arena i går innebär att Redhawks är i ett prekärt läge. Smålänningarna leder semifinalserien med 3-1 i matcher, något som innebär att Redhawks behöver vinna i Kinnarps Arena under söndagseftermiddagen om säsongen inte ska ta slut. – Nu är det vi mot vad alla andra tror, säger Martin Filander.


Redhawks gjorde en stark spelmässig insats i gårdagens SM-semifinal i Malmö Arena, men gästande HV71 var effektivare och vände på tillställningen i den tredje perioden.

Martin Filander ser positivt på att just insatsen var bra och att det, förlusten till trots, har stärkt gruppen ytterligare.

– Det gav oss mer råg i ryggen i går och nu är det också vi mot vad alla andra tror, säger han.

Redhawks, som precis avslutat dagens träningspass, kom ut på ett fantastiskt bra sätt och ledde med 2-0 efter bara lite drygt två minuters spel. Och sett över 60 minuter var det också en bra insats av Redhawks.

– Rent prestationsmässigt var det vår bästa match i serien mot HV71. Vi gjorde rätt saker, men vi skulle behöva lite mer spets såväl framåt som bakåt, tycker Filander.

Det blev tyvärr någon utvisning för mycket samt ett par pucktapp på känsliga ställen. Då kunde HV71 också vända på matchen - trots att de spelmässigt inte imponerade i den tredje perioden.

– De hade en ruggig utdelning. I går var de inte speciellt bra i sista perioden, men de satte dit varenda läge de hade. Det var bra gjort av dem, men samtidigt så bjöd vi på för mycket, menar Filander.

I morgon eftermiddag, med matchstart klockan 15:15, spelas Semifinal 5 i Jönköping. Redhawks har långt ifrån gett upp den här matchserien och Martin Filander vet vad som blir viktigt.

– Att behålla tålamodet. Det gäller att hålla sin matchplan och fokus hela vägen, då ökar sannolikheten att vinna.

Till gårdagens match återkom Oscar Alsenfelt, Erik Andersson och Erik Forssell i spel. Vilka som finns med i laguppställningen i morgon återstår att se.

– Det får vi checka av i morgon och beslut kommer inte förrän till matchen, avslutar Filander.

Res med Redhawks Support till Kinnarps Arena i morgon. För mer information, se Redhawks Supports Facebooksida.