• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Redhawks ska kvittera på hemmaplan

2 april 2017 14:21
Inför match

Redhawks föll i den första SM-semifinalen mot HV71 sedan smålänningarna fått stor utdelning i den tredje perioden i Kinnarps Arena. Under måndagskvällen väntar det andra mötet i matchserien, den här gången i Malmö Arena. Och Redhawks har en fint facit på hemmais mot just HV71. I morgon kan Redhawks ta sin fjärde raka seger.


Redhawks lyckades inte knyta till säcken i den första SM-semifinalen mot HV71, som spelades på bortais i går. Smålänningarna vände på steken i den tredje perioden och vann därmed rond ett.

I dag har Redhawks varit samlade för träning och genomgång av gårdagens drabbning.

– Vi har kollar video tillsammans med killarna och hittat saker som vi gjorde bra samt saker som vi behöver göra bättre, berättar Peter Andersson och fortsätter;

– Vi är överrens om de saker som behöver bli bättre - och som vi kan utnyttja bättre i morgon. Killarna har en känsla av att vi kan spela bättre än vad vi gjorde i går.

Utan att gå in på vilka detaljer det rör sig om menar Peter Andersson att laget hittat saker som inte stämde under den avslutande tredjedelen i går.

– Det fanns vissa saker i tredje som vi kunde göra bättre - och som vi normalt sett gör bättre, menar han.

Upptakten av matchen ställer han sig dock positiv till.

– Jag är nöjd med starten på matchen. Vi kom ut ganska bra och hanterade deras tryck väldigt bra. Det är lätt hänt att man ligger under med ett par mål i Jönköping redan i den första perioden, säger han.

I morgon kväll spelas den första SM-semifinalen någonsin i Malmö Arena.

– Det är viktigt att vi bibehåller kylan och fokuserar på vårt spel, det vi ska göra. Rättar vi till det vi inte lyckades med i går kommer vi att göra 60 bra minuter i morgon, är Peter Andersson övertygad om.

På dagens träning deltog nästan alla spelare, men några höll sig i gymmet.

– Vi hade några spelare som inte var på is i dag. Vissa har sina rutiner och de får följa dem och ladda upp på sätt som passar bäst just för den individen, berättar Andersson.

Han har inte tagit ut något lag än, men har många spelare att välja bland. Magnus Häggström är fortsatt indisponibel, precis som Stefan Warg, som avtjänar den sista matchen av sin avstängning på två matcher.

Även om laget inte är uttaget berättar Peter Andersson lite om hur han ser på målvaktssituationen.

– Jag känner att vi har en väldig uppsida med våra målvakter, då vi kan spela vem som helst av dem. Båda kan vinna matcher åt oss, det visade dem i serien mot Växjö.

Avslutningsvis ser Redhawks huvudtränare fram emot en ny publikfest hemma i Malmö Arena, där Redhawks är obesegrade mot just HV71 den här säsongen.

– Det är naturligtvis kul. Jag hoppas att det byggs vidare på den atmosfären som har varit här de senaste matcherna. Jag hoppas också att publiken känner att det är kul att gå på hockey när det är högljutt och bra tryck. De ska också känna att de hjälper oss väldigt mycket när de är högljudda och hoppar och dansar och skriker.

Dina platser till semifinalfesten under måndagskvällen säkrar du genom att klicka här!