• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

Bäst av fem gäller sedan Redhawks kvitterat

5 april 2017 09:14
Inför match

Redhawks kvitterade SM-semifinalserien mot HV71 via förlängningssegern hemma i Malmö Arena i måndags. Det innebär att det nu är bäst av de fem kommande mötena som gäller när matchserien går vidare i Jönköping i kväll.


2-2 efter full tid innebar förlängning i måndagens andra match mellan Redhawks och HV71 i SM-semifinalserien. Redhawks drog det längsta strået när Nichlas Hardt kunde avgöra i powerplay.

– Det var viktigt att vi kunde kvittera matchserien, superviktigt att vi nu har 1-1 i matcher, säger Peter Andersson, som utvecklar och berättar om sina tankar kring Semifinal 2;

– Vi startade lite trögt och hade inte foten på gaspedalen. Det blev lite ryckigt och vi kom inte igång på det sättet som vi ville.

Under de två första perioderna var det HV71 som förde spelet och skapade flest målchanser. Men efter 40 minuter blev det Redhawks match.

– Vi växte in i det. Tredje och förlängningen var väldigt bra från vår sida. Vi vågade att spela, vi tog över ju längre matchen gick och vi såg starka ut. Spelet i förlängningen var riktigt bra och utvecklingskurvan i matchen gick åt helt rätt håll, menar Andersson.

Inför den matchen poängterade han att det fanns detaljer i spelet som behövde bli bättre - och den bättringen fick han också se.

– De misstagen, som vi gjorde i första semin, tycker jag att vi hanterade bättre i hemmamatchen. Vårt försvarsspel blev, precis som resten av spelet, bättre ju längre matchen pågick. Oscar (Alsenfelt) räddade oss ett par gånger i andra, men vi tog oss ur egen zon på ett bättre sätt över 60 minuter jämfört med hur vi gjorde i Jönköping, tycker Andersson.

I kväll väntar en ny match i Jönköping och Peter Andersson ser positivt på uppgiften.

– Känslan är riktigt bra när vi nu ska upp dit igen. Vi har vunnit där tidigare och vi gjorde två ganska bra perioder i senaste mötet.

Senast rullade Redhawks hårt på ett fåtal backar. Till kvällens match är Stefan Warg åter tillgänglig.

– Det var ingen fara att vi behöver göra det, det orkar vi. Men det känns bra att kunna få in Warg i laget igen. Han har gjort en bra säsong och varit en bra spelare för oss. Han ger oss ett bra backspel, säger Andersson.

Varken Cristopher Nihlstorp eller Oscar Alsenfelt tränade på is under tisdagen, men Peter Andersson ger lugnande besked.

– Båda är disponibla.

Såväl Erik Forssell som Erik Andersson missade match två.

– En av dem (Forssell) var på is. Erik Andersson är sjuk och är ett stort frågetecken, berättar Andersson.

Något som är klart är att Redhawks huvudtränare får klara sig utan Andreas Thuresson i de tre kommande semifinaldrabbningarna. I går stängdes han av efter en incident från måndagens match. Peter Andersson har dock inget att säga om själva domen.

– Domarna får döma och specialisterna får sköta sin roll. Jag är tränare och fokuserar på det. Det finns ingen anledning att ha några åsikter.

Klockan 19:15 i kväll släpps pucken i Kinnarps Arena. Matchen sänds på TV12 med sändningsstart klockan 19:00. Dina biljetter till fredagens fjärde semifinalmöte, i Malmö Arena, köper du genom att klicka här!