• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

"Vi är sugna och alla är taggade"

31 mars 2017 15:38
Inför match

Semifinalserien mot HV71 drar igång i Jönköping på lördag eftermiddag. Redhawks har fått ett par dagars speluppehåll efter att ha matchats hårt i åttondels- och kvartsfinal, något Martin Filander tror har varit nyttigt. – Vi har haft möjlighet att vila, scouta motståndet och träna bra, säger han.


Måndagen var en glädjens dag i Malmö Arena. Redhawks vann sin fjärde SM-kvartsfinal mot Växjö Lakers och avancerade till semifinal. Sedan dess har Redhawks varit spellediga, men lördag eftermiddag drar semifinalserien mot HV71 igång.

– Vi är sugna på att spela igen efter att ha fått några dagar här nu till att både träna och vila. Alla är taggade och vi kan fortsätta att slå ur underläge, säger Redhawks assisterande tränare, Martin Filander, som ser det som en fördel, att laget haft ett par dagar utan match;

– Det är svårt att jämföra med om vi inte hade fått de här extradagarna, men jag tycker att det har varit skönt. Vi har kunnat vila bort några blåmärken, i lugn och ro kolla på motståndet och träna på det vi vill göra. Det hade vi nog inte kunnat göra om vi gått till en sjunde och avgörande match mot Växjö.

Matchserien mot Lakers är ett minne blott. Nu ligger all fokus på ett annat småländskt lag, HV71.

– De spelar med en väldig fart. Under säsongen har de imponerat på mig, framför allt under andra halvan, och varit otroligt starka, tycker Filander.

Redhawks har plusstatistik på Jönköpingslaget sedan SHL:s grundserie, då tre av fyra matcher slutade med seger.

– Vi har lyckats vinna tre matcher mot dem, men vi har haft fullt sjå i alla möten, menar Filader, som ser skillnader på att möta HV71 jämfört med Växjö;

– De spelar lite annorlunda och kommer att bli en tuff uppgift för oss. I genomsnitt, sett över alla spelare i truppen, så är det inte lika skickliga somm Växjö. Istället spelar de med en högre fart och med lite mer fysik. För oss blir det en viss omställning, säger han.

Första matchen spelas i Jönköping i morgon eftermiddag, med matchstart klockan 15:15. Följ med Redhawks Support och heja fram Redhawks på plats. Läs mer här hur du bokar in dig på resan!

På måndag kväll, klockan 19:15, spelas den första semifinalen hemma i Malmö Arena. Dina semifinalplatser säkrar du genom att klicka här!