• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Växjö stal match två i Malmö Arena

19 mars 2017 18:47
Matchrapport

MALMÖ. Redhawks gjorde en ny riktigt bra insats i kvartsfinalserien mot Växjö Lakers. Det borde räckt till en ny seger, men resultatet var 2-2 efter full tid och i förlängningen kunde gästerna avgöra i ett powerplay. Trots att Redhawks hade en puck inne tidigare i förlängningen, som viftades bort.


Redhawks har gjort ett riktigt bra slutspel hittills. Dagens kvartsfinal mot Växjö Lakers hemma i Malmö Arena var inget undantag, men trots att Redhawks var det bättre laget räckte det inte till seger.

Redhawks gick fram till en tvåmålsledning sedan Rhett Rakhshani och Andreas Thuresson hittat rätt med var sitt skott från nära håll. Mål från en position precis framför kassen var ett genomgående för matchen.

Växjö Lakers reducerade och kvitterade via två identiska mål, där pucken kom in framför Redhawks målbur och smålänningarna hittade nät via höga avslut.

Kvitteringsmålet blev omdebatterat, då det föregicks av ett par situationer där domarna mycket väl kunde lyft på armen och signalerat för utvisning på gästerna. När någon sådan inte kom blev det istället förlängning som fick avgöra även detta kvartsfinalmöte.

Där såg det ut som att Redhawks hade avgjort efter bara nio sekunder. Domare Tobias Björk pekade på mål, men ändrade sig och menade att pucken var blockerad innan den passerade mållinjen.

Istället var det en ödesdiger puck out som fällde avgörandet. Växjö Lakers fick chans till spel fem mot fyra och Emil Pettersson kvitterade matchserien med ett distinkt direktskott. På tisdag rullar serien vidare, då i Vida Arena i Växjö.

Bra tryck på läktaren i dagens match! Missa inte att uppleva när Redhawks tillsammans med publiken skapar nya underbara hockeyminnen på torsdag! Säkra din plats på http://malmoredhawks.com/slutspelsfeber!

Hade du säsongskort under grundserien, men ännu inte förlängt över nästa säsong? Då säkrar du din plats genom att klicka här! För att ta del av det rabatterade biljettpriset behöver du ha köpt din biljett senast 24 timmar före nedsläpp.

Mer info senare.

Redhawks vs. Växjö Lakers 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)
1-0 (9:39) Rhett Rakhshani (E Andersson, Alvarez)
2-0 (25:21) Andreas Thuresson (Hardt, Storm) 5/4
2-1 (28:54) Emil Pettersson (Everberg)
2-2 (38:59) Erik Josefsson (Tambellini, Bailen)
2-3 (62:17) Emil Pettersson (Everberg, Palola) 5/4
Skott: 32-22 (10-10, 13-8, 9-3, 0-1)
Utv.min: 4-4
Publik: 9 243 personer