• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Alvarez sköt Redhawks till kvartsfinal

13 mars 2017 22:01
Matchrapport

LULEÅ. Med 37,4 sekunder kvar av den andra åttondelsfinalen mot Luleå prickade Robin Alvarez in det matchvinnande målet och sköt Redhawks till kvartsfinal! Vem som blir motståndare blir klart först efter att den andra åttondelsfinalen avgörs på onsdag, men redan nu kan du också säkra din kvartsfinalplats på malmoredhawks.com/slutspelsfeber!


Redhawks är klart för kvartsfinal. Det första SM-slutspel på 15 år har inletts på ett väldigt starkt sätt, med två raka segrar mot Luleå - något som innebär att Redhawks avancerar vidare.

Den andra matchen i bäst av tre-serien mot Luleå, i Coop Norrbotten Arena, blev en märklig historia. Hemmalaget hade det mesta av spelet direkt från start, men Redhawks var oerhört effektiva i lägena.

– Det var inte någon spelmässigt bra match från vår sida. Det var rätt haffsigt och vi hade inte riktigt någon struktur på någonting, tycker Peter Andersson.

Via ett mönsteranfall kunde Redhawks ta ledningen. Erik Forssell iscensatte spelvändningen med en passning till Nichlas Hardt, som släppte vidare till Frederik Storm, som i sin tur satte upp Jens Olsson till ett öppet mål.

Bara två minuter senare smällde det igen. Det doftade dansk dynamit även kring denna fullträff. Forssell vann puck i sarghörnet, Storm drev in på kassen och Nichlas Hardt tryckte in en backhand när pucken hamnade på hans blad.

– Vi fick en bra start med två mål, säger Andersson efter att hans lag fått utdelning på de två skott som avlossades på mål under öppningsperioden.

Glädjen över tvåmålsledningnen blev dock tämligen kortvarig. Luleå kom tillbaka och reducerade nästa omgående och i powerplay kom också hemmalagets kvittering.

– Vi fick lite konstiga mål på oss, tycker Peter Andersson, som hade med sig ett oavgjort resultat efter 20 minuters spel.

Luleå hade momentum och fick ett större sådant när Petter Emanuelsson pillade in norrbottningarnas ledningsmål bara minuten in på andra perioden. Matchen var på väg att rinna Redhawks ur händerna när Nils Andersson avlossade ett sylvasst handledsskott. Stenhårt, ribba in. Det var kvitterat igen.

Därmed var det oavgjort även inför den avslutande tredjedelen. Och Redhawks hade ett bra utgångsläge och skulle också höja sig spelmässigt.

– Vår bästa period i matchen var starten av tredje. Vi tog också ledningen när Fredrik Händemark gjorde en bra individuell prestation.

I numerärt underläge vann han puck på egen blålinje och gick på anfall. Han höll i pucken länge och när han befann sig precis framför Filip Gustavsson, Luleåmålvakten som ersatte Joel Lassinantti efter Redhawks 3-3-kvittering, tryckte han in en backhand och satte Redhawks i förarsätet.

Luleå lyckades dock kvittera, men med bara 37,4 sekunder kvar att spela skicka Robin Alvarez Redhawks vidare till kvartsfinal.

– Det såg ut som att det skulle gå till förlängning när Alvarez svarade för en fin prestation och tryckte in segermålet, säger Peter Andersson, som självklart var glad över att ha gått vidare;

– En ruggigt skön seger men ingen välspelad match. Vi hittade ett sätt att vinna och nu är vi i "det riktiga slutspelet".

Redhawks hittade en väg att vinna, något som är oerhört viktigt i just ett slutspel.

– Det är nästan bara det det handlar om och det lyckades vi med i dag. Nu har vi gjort elva mål på två matcher, det är bra gjort, tycker Andersson, som framhäver effektiviteten lite extra;

– Det tar vi med oss, att vi gjort mycket mål i de här matcherna. Sen får vi putsa på de andra sakerna. Segern var viktigast i dag och nu kan vi njuta lite och ladda om inför kvartsfinalen.

Då det inte blir något tredje och avgörande match under onsdagen får laget möjlighet att hålla en ledig dag.

– Vi får se lite hur det ser ut i veckan, vi vet ju ännu inte när vi spelar nästa match än. Vi håller ledigt under tisdagen och sedan får vi se hur vi lägger upp det, berättar Andersson.

I första hemmamatchen i ett SM-slutspel på 15 år kom endast 5510 åskådare till Malmö Arena. Nu hoppas Peter Andersson att betydligt fler letar sig till arenan på söndag eller måndag (beroende på om Redhawks ställs mot Växjö Lakers eller HV71 i kvartsfinalen).

– Vi gjorde en väldigt bra match hemma i lördags och det är klart att vi vill att publiken ska komma och stötta oss. Det betyder mycket när det är mycket folk. Det ger oss extra energi. Hela stan är välkomna till Malmö Arena på nästa hemmamatch, säger han avslutningsvis.

Säkra din plats i SM-kvartsfinalen på malmoredhawks.com/slutspelsfeber

Luleå vs. Redhawks 4-5 (2-2, 1-1, 1-2)
0-1 (7:53) Jens Olsson (Storm, Hardt)
0-2 (10:04) Nichlas Hardt (Storm, Forssell)
1-2 (11:51) Craig Schira (Harju, Junttila)
2-2 (15:56) Petter Emanuelsson (Harju, Todd) 5/4

3-2 (21:06) Petter Emanuelsson (Sandström, Falk)
3-3 (28:41) Nils Andersson (Händemark, Thuresson)

3-4 (46:03) Fredrik Händemark 4/5
4-4 (53:09) Bill Sweatt (Legacé, Grahn)

Skott: 23-23 (11-2, 8-10, 4-11)
Utv.min: 0-4
Publik: 4 459 personer