Damerna följde upp förlust med krigarseger
Publicerad: 2023-02-05
Helgens inledning på DamHockeyAllsvenskan blev en resultatmässigt blandad kompott. På Malmö Isstadion gästade Falu IF under lördagen följt av Färjestad BK i Rosengårds ishall under söndagen. Efter lördagens 2-1-förlust följde damerna upp med en klassisk krigarseger med 2-0-seger.

Det var i lördags som allvaret började. Matchen mot Falu inleddes något avvaktande och kanske till och med lite nervöst, och den första perioden blev jämn. Malmömålvakten Nicole Jackson fick kapitulera tidigare än planerat när Saga Nissas-Tynell gav Sarah Gaiser öppet läge med en 2-mot-1:a efter drygt fyra minuter. Under period två och tre var Malmö det spelmässigt klart bättre laget. Skotten 17-9 i andra, och 15-3 i tredje var nog också något i underkant.

När Falu bjöds på en chans i slutet av tredje, som resulterade i 2-0 av firma Tynell-Nissas/Gaiser, trodde man kanske att det var spiken i kistan. Men Malmö studsade tillbaka. I spel 6-mot-3 kunde Malene Frandsen sätta 1-2 med 40 sekunder kvar. Med sekunder kvar på klockan var även en 2-2-puck i mål, men domaren viftade bort målet pga en spelare i målgården.

Under söndagen var det en tight och fysisk match mot Färjestad. Under de inledande två minuterna var det Färjestad som tog kommandot över matchen, men hemmalaget försvarade sig väl och Nicole Jackson i Redhawks-målet höll sin sedvanliga höga nivå.

I den andra perioden nådde trycket mot Malmö-målet sin topp, när Malmö drabbades av två utvisningar i tät följd. Färjestad tog timeout, men snarare än att skapa målchanser var det Malmö som sånär fick tråcklat in en puck i boxplay.

I den tredje perioden kom de första målen för dagen, och kanske något ologiskt. Efter drygt nio minuter tog Natalie Perry ett skott från blålinjen som studsade in via backen Fumika Sasano som taget positionen framför mål. Där kom en tydlig förändring i matchen och Malmöaxlarna sänktes. Minuten senare, i powerplay, kunde comebackande Michelle Weis sätta 2-0 från vänstercirkeln.

Mot slutet fick Färjestad fick en utvisning med sig, och tog ut målvakten med drygt tre minuter kvar. Men riktigt nära kom man aldrig. Malmö försvarade sig stabilt och kunde ro hem sina tre första poäng i tabellen. Närmast väntar tufft motstånd, när man beger sig till Göteborg för match mot Frölunda nästa helg.

Huvudtränare Carl Olofsson:
– Vi är besvikna över resultatet i lördags. Vi var inte riktigt oss själva i första perioden och åkte nog runt och tänkte lite för mycket, men kom in i matchen efter hand. I två perioder tycker jag att vi är klart bättre och att vi skapar chanser för att göra minst ett par mål.

– Under söndagen är det vi som blir det lite jagande laget kanske, men jag tycker att vi även där äter oss in i matchen. Färjestad är stora och starka, och det blir lite annorlunda. Sett över de här två matcher så har vi med råge gjort oss förtjänta av de två målen vi får här. Så på det stora hela får vi rent prestationsmässigt känna oss nöjda med helgen, även om vi gärna hade haft någon poäng till på kontot.

MATCHFAKTA, LÖRDAG Redhawks vs. Falu IF 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

04:14 0-1 Sarah Gaiser (Tynell-Nissas, Wikblom)

55:38 0-2 Sarah Gaiser (Tynell-Nissas, Wikblom)
59:17 1-2 Malene Frandsen (Perry) PP2

Skott: 45-17 (13-5, 17-9, 15-3)
Publik: 61 personer (Malmö Isstadion)