Blomgrens storspel bakom seger mot MoDo
Publicerad: 2023-01-16
Redhawks studsade tillbaka under söndagen efter att ha fått se sig besegrat borta mot Timrå under lördagen. I Örnsköldsvik kom Oskar Blomgren upp med en stark insats där hans 40 räddningar och den hållna nollan låg till grund för 4-0-segern.

I mellandagarna fick Oskar Blomgren hoppa in och SHL-debutera hemma i Malmö Arena. Då satte han stopp för samtliga nio skott som kom i hans väg. Under höstens var han också en av J20 Nationells främsta burväktare och vårsäsongen har han inlett på inslagen väg.

I lördags fick han förvisso släppa tre puckar förbi sig i 2-4-förlusten mot Timrå. Under söndagen hittade Redhawks tillbaka upp på segerspåret, mycket tack vare just Oskar Blomgren. I bortamatchen mot MoDo stoppade han samtliga 40 skott som kom i hans väg och noterades för sin andra hållna nolla på de fyra inledaned matcherna i J20:s fortsättningsserie.

Offensivt var Redhawks effektivt. I inledningsperioden hade Redhawks bara fyra skott på mål - men två av dem hittade nätet. Loke Södergren öppnade målskyttet efter en dryg kvart och när Anton Wahlberg satte tvåan minuten från pausvilan så hade Redhawks satt sig i ett bra utgångsläge.

Till den andra perioden lyckades Redhawks också etablera ett anfallsspel i allt större utsträckning. Drygt halvvägs in på matchen utökade Oskar Kind Bakkevig dessutom ledningen till 3-0.

Segersiffrorna skrevs till slut till 4-0 sedan Daniel Alexander Jencko spikat resultatet med ett mål tio minuter från slutet.

Efter att ha inlett våren med fyra raka bortamatcher är det dags för hemmamatch på söndag, när Linköping står för motståndet. Klockan 11:00 släpps pucken på Malmö Isstadion.

MATCHFAKTA, J20 Nationella Fortsättningsserie MoDo vs. Redhawks 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

15:33 0-1 Loke Södergren (A Wahlberg, Knoester)
18:59 0-2 Anton Wahlberg (Kruse Thomsen)

33:23 0-3 Oskar Kind Bakkevig (Kruse Thomsen, Jencko) PP1

50:36 0-4 Daniel Alexander Jencko (Lundman, Södergren)

Skott: 40-18 (13-4, 8-9, 19-5)