Storseger i första åttondelen
Publicerad: 2017-03-11
Matchrapport
MALMÖ. Redhawks kopplade i högsta växeln direkt från start i SM-slutspelet. Gästande Luleå hade inte mycket att sätta emot när Redhawks vann med stensäkra 6-1. Rond två i matchserien, som spelas över bäst av tre, avgörs på måndag i Luleå. Då kan Redhawks säkra ett avancemang till kvartsfinal. Biljetterna till Redhawks nästa hemmamatch släpps vid midnatt.

Vilken kanonstart Redhawks fick på SM-slutspelet. Det var förvisso bara 5 510 åskådare som hade tagit sig till Malmö Arena, men de som var på plats såg till att det var bra tryck matchen igenom. Och det fick dessutom all anledning att jubla vid inte mindre än sex tillfällen när Luleå besegrades med stora siffror.

Redan efter tre minuter såg Rhett Rakhshani till att frälsa Redhawksfansen när han snappade upp en lös puck i mittzon, snurrade upp Jan Sandström på läktaren och skickade in ledningsmålet i krysset.

– Vi fick en bra start. Ett mål direkt i början av matchen gjorde att energi steg ytterligare och vårt självförtroende växte ännu mer, säger Peter Andersson.

Hans lag fortsatte att rada upp heta chanser och 2-0 hängde i luften. Men istället var det gästerna som kunde kvittera. Bill Sweatt skickade in pucken på kassen och den letade sig in i nät via Jacob Lagacés byxa. Ett slumpmål. Men detta skulle inte stoppa Redhawks i kväll.

Mathias Tjärnqvist såg till att Redhawks återtog ledningen, när han lade in sitt första mål för säsongen. Och innan den första perioden var över fixade Frederik Storm 3-1 när han var iskall på ett friläge mot Joel Lassinantti.

– Effektiviteten var bra, vi satte våra chanser, tycker Peter Andersson.

Den var inte mycket sämre i andra perioden. Robin Alvarez stressade fram ett misstag från Daine Todd och Nichlas Hardt tog tillvara på det på bästa sätt. Smask och 4-1 satt stenhårt i krysset.

– Det stod och vägde lite innan vi gjorde 4-1. De hade lite chanser, men när vi satte fyra kändes det väldigt tryggt, menar Andersson.

Efter halva matchen var den definitivt avgjord. Andreas Thuresson direktsköt 5-1 sedan Erik Andersson lagt upp pucken för honom.

– Alla målen utom ett var i fem mot fem och det är bra för oss att få göra mål i den spelformen, tycker Andersson.

Målet som inte kom med lika många spelare på banan var det sista. I powerplay blev Rhett Rakhshani tvåmålsskytt efter att Fredrik Händemark svarat för en fin passning rakt genom Luleåboxen.

– Det som jag är mest nöjd med är att vi var jobbiga att spela mot igen. Vi låg på på dem ganska hårt, fick fast dem en hel del och jag tror att de hade det rätt så jobbigt, säger Andersson, och fortsätter;

– Positivt också att alla gick, alla var påkopplade. Vi hade bra tryck i grejerna och dessutom hade vi ett ganska bra försvarsspel.

Peter Andersson har varit med förr och svävar inte iväg bara för att det blev seger med stora siffror i kvällens match.

– Nu glömmer vi det här och tar sikte på nästa match, avslutar han.

Köp dina biljetter till Redhawks nästa hemmamatch i SM-slutspelet genom att klicka här!

Redhawks vs. Luleå 6-1 (3-1, 2-0, 1-0)
1-0 (3:36) Rhett Rakhshani
1-1 (8:50) Jacob Lagacé (Sweatt, Todd)
2-1 (10:42) Mathias Tjärnqvist (Rosdahl, Forsberg)
3-1 (13:28) Frederik Storm (Forssell, Hardt)
4-1 (24:00) Nichlas Hardt
5-1 (30:36) Andreas Thuresson (E Andersson, Händemark)
6-1 (52:59) Rhett Rakhshani (Händemark, Hardt) 5/4