Seger i serieavslutningen
Publicerad: 2022-12-12
Under söndagen spelades höstsäsongens sista match för J18. Borta bort Växjö avslutade killarna J18 Regional Syd med att ta tre poäng. Nu väntar ett uppehåll över jul och nyår innan det är dags för spel i J18 Nationella Södra.

Förra helgen säkrade Redhawks sitt avancemang till J18 Nationella efter jul. I går avslutades höstserien och Redhawks gjorde det på bästa sätt. Borta mot tabelltrean Växjö var det Redhawks som gick segrande i en tight match, där siffrorna skrevs till 2-1.

Felix Carell öppnade målskyttet efter nio minuter. När han fick skottläge i toppen av ena tekningscirkeln tog han det. Handledsskottet satt fint i krysset och Carell noterades därmed för säsongens första mål.

Glädjen blev emellertid kortvarig. Kvittering kom bara dryga minuten senare, på ett slumpartat sätt. Hemmalaget slängde iväg en puck från sin offensiva blå och med trafik i skottlinjen letade den sig hela vägen in i nät.

Efter att ha fått se två snabba mål i mitten av den första perioden fick publiken i Vida Arena sedan vänta länge på ett avgörande. Redhawks spelade sig elegant ur egen zon och kombinerade sig fint genom mittzon, något som gav ett två mot ett-läge. Där satte Louis Jonerheim upp Jonathan Davidsson, som bara hade att raka in pucken i mål.

Ett matchavgörande bara tre minuter från slutet var därmed ett faktum. Växjö lyfte sin målvakt och forcerade med sex utespelare under de avslutande två minuterna, men Redhawks försvarade den farliga ytan på ett fint sätt och höll undan utan några större bekymmer.

Segern innebar att Redhawks höll fast vid sin fjärdeplats i tabellen. Efter en fin höst får spelarna nu lite välförtjänt spelledighet över julhelgerna och drar igång matchandet i den nationella serien första helgen efter nyårsfirandet.

MATCHFAKTA, J18 Regional Syd Växjö vs. Redhawks 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

9:07 0-1 Felix Carell (Bartovic, Schrott)
10:26 1-1 Arvid Fagerberg (Teply, Lantz-Rosdahl)

56:53 1-2 Jonathan Davidsson (Jonerheim, Welander)

Skott: 23-34 (6-11, 11-12, 6-11)