Stark prestation gav seger mot mästaren
Publicerad: 2023-01-26
Efter fyra raka bortamatch var Redhawks tillbaka i Malmö Arena under torsdagskvällen. Den regerande mästaren Färjestad stod för motståndet och värmlänningarna fick vända hem till Karlstad med en förlust i bagaget. En stark insats från Redhawks sida låg till grund för 4-0-vinsten.

Förra veckan resulterade i två enpoängare på bortais. När Redhawks i kväll var tillbaka hemma i Malmö Arena, efter fyra raka bortamatcher, kom också den efterlängtade trepoängaren.

Öppningsakten bjöd kanske inte på så värst m¨nga högkaratiga målchanser, men Redhawks förlade en stor del av spelet till anfallszon. Och i kväll gav det också utdelning. På en retur, efter ett vasst skott signerat Oliver Lauridsen, höll sig Carl Persson framme och rakade in sitt tredje mål på de fem senaste matcherna.

Ledningsmålet var också förlösande. Bara två minuter senare dubblades Redhawks försprång. I powerplay stötte Carl Söderberg in pucken från nära håll, när Pathrik Westerholm hittade hans klubblad.

Söderberg var inte nöjd där. I inledning av den andra perioden knäppte han trean av bara farten, när Redhawks vände spelet. Härifrån och in var det heller inget snack om saken. Redhawks skapade chanser goda nog för ytterligare utdelning, bland annat i form av tre ramträffar signerade Ponthus Westerholm, Emil Sylvegård och just Söderberg, som inte fick fullborda sitt hattrick.

I den tredje perioden kom Brandon Maxwell, som gjorde sin första hemmamatch som Redhawkskeepern, upp med en stor räddning för att hålla ledningen intakt och han gav ett lugnt och solitt intryck matchen igenom. Den skulle också komma att krönas med en hållen nollan.

När Adam Ollas Mattsson på egen hand stänkte in 4-0 tio minuter från slutsignalen, då var det också klart.

Tre sköna poäng landade därmed in på kontot och Redhawks plockade just tre pinnar på båda lagen som återfinns på placeringarna framför i tabellen. På lördag kommer ett av dem - Brynäs IF - till Malmö Arena och det finns således möjlighet att knapra in ytterligare. Var med oss i nästa segerjakt. Säkra dina platser här >>

MATCHFAKTA, SHL Redhawks vs. Färjestad 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)

12:20 1-0 Carl Persson (O Lauridsen, Pathrik)
14:43 2-0 Carl Söderberg (Patrhik, Ryan) PP1

25:02 3-0 Carl Söderberg (O Lauridsen, Lerby)

49:29 4-0 Adam Ollas Mattsson (utan assist)

Skott: 25-24 (16-11, 5-3, 4-9)
Publik: 4 896 personer (Malmö Arena)