Matchsnack: Rond två mot Växjö i Malmö Arena
Publicerad: 2017-03-19
Inför match
Över en vecka har hunnit passera sedan Redhawks senaste slutspelsmatch hemma i Malmö Arena, den där Luleå besegrades med utklassningssiffror, 6-1. I eftermiddag är det dags igen. Växjö Lakers kommer på besök för det andra mötet i kvartsfinalserien, där Redhawks har chans att gå fram till 2-0 i matcher. Här har du siffrorna inför drabbningen som drar igång klockan 16.

I eftermiddag är det dags för den första SM-kvartsfinalen i Malmö Arena och den kommer att spelas inför en av säsongens högsta publiksiffror. Sex timmar återstår till nedsläpp i arenan och över 8000 har säkrat sin plats till matchen.

Missa inte chansen att uppleva passionen och trycket i Malmö Arena när Malmö Redhawks tillsammans med alla i publiken skapar nya underbara hockeyminnen. Överallt möter vi malmöbor och skåningar som med något drömmande i blicken minns guldåren och de sagolika minnen som skapades då. Nu är det dags igen – det är slutspelsfeber i Malmö! Säkra din plats genom att klicka här!

Tidigare möten

Redhawks har en riktigt god trend mot Växjö Lakers. Efter att ha fallit mot ett bättre lag i säsongens två första möten, tidigt i höstas, har Redhawks vunnit de tre senaste.

I två av dessa har eftermiddagens gäster kvitterat med bara sekunder kvar av ordinarie matchtid - nio i senaste mötet i Malmö Arena respektive tio i första kvartsfinalmötet i förrgår. Det har dock inte stoppat Redhawks, som vunnit båda matcherna.

Segern i Vida Arena i fredags kom via en väldigt stark insats, där Redhawks försvarade sig väl genom hela matchen och hade ett fast grepp om taktpinnen under stora delar av matchen.

{!A} {!B}

Inför fredagens första kvartsfinalmöte var Fredrik Händemark Redhawks starkaste poängplockare i mötena med Växjö Lakers. Han fyllde på sin poängskörd med att assistera till Nichlas Hardts avgörande powerplaymål i förlängningen och är fortsatt intern poängkung mot smålänningarna.

Robin Alvarez har varit glödhet hittills i SM-slutspelet. Han avgjorde åttondelsfinalen mot Luleå och i den första kvartsfinalen skapade han mängder av högklassiga målchanser - och han hittade också rätt en gång. Målet var hans första mot Växjö för säsongen. Läge för en repris i eftermiddag?

{!C} {!D}

{!G}

Läget i lagen

Redhawks har saknat Konstantin Komarek och Magnus Häggström under en längre tid och räknar inte med att någon av dem återkommer till kvartsfinalen, åtminstone inte redan till match två.

Växjö Lakers fick tillbaka tre tunga namn i Calle Rosén, Robert Rosén och lagkapten Liam Reddox till den första kvartsfinalen. Men de tappade även målvakten Joacim Eriksson, som var sjuk. Om han hunnit tillfriskna till dagens match är det antagligen han som vaktar kassen, trots att Viktor Andrén svarade för en stark insats i fredags.

{!E} {!F}

{!H}

Biljettinformation

I eftermiddag spelas den första SM-kvartsfinalen någonsin i Malmö Arena och du säkrar din plats genom att klicka här!

Det är långt ifrån dyrt att gå på hockey - även i SM-slutspelet. Som vuxen kan du köpa en sittplatsbiljett till en så pass liten peng som 175 kronor och biljettpriserna är samma som under SHL:s grundserie.

Missa inte våra lukrativa familjebiljetter! På Malmö Arenas familjeläktare kostar en barnbiljett (upp till 13 år) bara 50 kronor och du som vuxen följer med för 150 kronor.

Upplev stämningen och trycket i Malmö Arena när Malmö Redhawks tillsammans med alla i publiken skapar underbara hockeyminnen. Första kvartsfinalmatchen spelas i Växjö redan i kväll och på söndag är det dags för hemmamatch. SHL är en av världens bästa hockeyligor och missa inte möjligheten att uppleva den intensitet, passion och kamp som bara slutspelshockey kan erbjuda. Det är slutspelsfeber i Malmö - vi ses på Malmö Arena!

Praktisk information vid ditt besök

Arenan öppnar 1:15 före matchstart. Restaurangerna, Percys och Palissad, öppnar två timmar före matchstart.

Runt Malmö Arena finns goda möjligheter till parkering. Två parkeringsgarage finns i direkt anslutning till arenan och ytterligare ett finns på köpcentret Emporia, som är det största P-huset i området. Ytterligare parkering finns såväl sydväst som nordost om arenan.

På Hyllie finns mängder av matalternativ med flera restauranger. I direkt anslutning till Malmö Arena hittar du hotell med trevliga restauranger, food court på Emporia och dessutom möjlighet att snabbt få något i magen hos McDonalds. Inne på Malmö Arena serveras korv och hamburgare i kioskerna.

Fler vanliga frågor når du genom att klicka här.

Christian Winnberg