• Huvudsponsorer

Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

Matchsnack: Kokande läktare till fjärde semin

7 april 2017 12:00
#smslutspelet2017

HV71 har varit starka hemma i Kinnarps Arena och vunnit de två första SM-semifinalerna som spelats i Jönköping och dessutom gjort det med tämligen klara siffror. I den hittills enda semin som spelats i Malmö Arena krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Då vann Redhawks, som har siktet inställt på en ny hemmaseger i kväll, när det fjärde mötet står för dörren inför fullsatta läktare. Alla siffror inför drabbningen hittar du här.


Tre matcher har avverkats av Redhawks SM-semifinalserie mot HV71, laget som imponerat mest hittills under slutspelet. Smålänningarna har endast förlorat en match - en förlust som kom efter förlängning vid det senaste besöket i Malmö Arena.

I kväll är det dags igen. Redhawks bjuder in till publikfest inför fullsatta läktare i Malmö Arena. De sista biljetterna till matchen gick som smör i solsken när de släpptes klockan 10 i förmiddags och det kommer att gånga i arenan i kväll.

Tidigare möten

Redhawks har haft svårt att rå på HV71 under de två matcher som avverakts i Jönköping. Smålänningarna har vunnit med 5-2 respektive 5-1 och på så sätt gått fram till en ledningen i matchserien.

Senast det begav sig i Malmö Arena drog Redhawks dock det längsta strået - och gav HV sin första och hittills enda förlust i SM-slutspelet. Då, måndagens semifinal, kom Redhawks tillbaka oerhört starkt i den tredje perioden och dominerade sedan förlängningen stort, där Nichlas Hardt till slut kunde avgöra.

Fredrik Händemark fortsätter att vara en av Redhawks mest konsekventa poängproducenter. Den här säsongen har hans namn varit flitigast förekommande i målprotokollet i möten med HV71 och det var dessutom han som sköt enda målet i onsdagens match. Ilari Filppula har varit het hittills i serien och stod för fyra assist i de två inledande mötena innan han tvingades lämna isen poänglös senast. Robin Alvarez målfacit mot HV71 under säsongen är oerhört starkt. Trots att han inte fick in pucken i Semifinal 3 snittar han mål per match han spelat mot smålänningarna.

Bumbibjörnskedjan har kanske varit SM-slutspelets bästa. Den består av Lias Andersson, Filip Sandberg samt Mattias Tedenby och fixade tre av HV71:s fem mål senast. Deras hastighet var dödlig och det gäller för Redhawks att kontrollera dem bättre i kväll.

Läget i lagen

Redhawks frånvarolista har växt sig oroväckande lång på sistone. Stefan Warg återkom förvisso i spel till onsdagens match, men till den tappade Redhawks istället en trio; Oscar Alsenfelt, Nicklas Jadeland och Andreas Thuresson. Det enda som står klart är att Thuresson missar även kvällens match, då han fortsatt är avstängd.

HV71 har mönstrat samma laguppställning i de två senaste matcherna och förväntas göra det även i kväll. Teemu Laine och David Ullström är de två tunga namnen på frånvarolistan och dessa får HV klara sig utan resten av säsongen.

Biljettinformation

Det är lapp på luckan till kvällens match. För första gången den här säsongen är Malmö Arena utsåld och en härlig publikfest inleder helgen.

Festen börjar dessutom redan klockan 16:30, då vi startar igång med After Work i Sportbaren. Det är Happy Hour-priser på öl, vin, cider samt alkoholfria alternativ fram till klockan 17:45, då Malmö Arenas huvudentrén öppnar. Ingång till Sporbaren sker via Hyllie Boulevard 18 och allt som erfordras är matchbiljett [samt att du anmäler att du kommer på Facebook]. Förresten, i Sportbaren träffar du även Redhawkslegendarer som står bakom baren och bjuder på röd pölse till alla som handlar något att dricka (gäller så länge korvarna räcker).