Luleå är veckans första motståndare
Publicerad: 2023-01-30
Ny hemmamatch redan under tisdagskvällen. Vi har slickat såren efter den tuffa uddamålsförlusten i lördags och är redo för kamp mot Luleå i Malmö Arena. – Självklart var det tungt senast, men det gäller att vi jobbar vidare och gör det som vi kommit överens om för att vi ska hitta segrarna, säger Tomas Kollar.

{!A}

Helgen var tuff rent hockeymässigt. Lördagens hemmamatch mot Brynäs, där Redhawks vaskade fram mängder av chanser, slutade i moll sedan gästerna skjutit det matchvinnande målet bara tre minuter från slutsignalen.

– Självklart var det tungt mot Brynäs senast och det märktes naturligtvis också på killarna efter slutsignalen. Men vi har en ny vecka full av matcher framför oss och det gäller för oss att vi jobbar vidare och gör det som vi kommit överens om. Det är så vi ska hitta segrarna, säger Tomas Kollar.

Under tisdagskvällen är det Luleå som står för motståndet. Norrbottningarna var tidigare nära att bli indragna i kampen runt kvalstrecket, men har hittat ett par segrar på slutet och skapat luft nedåt samtidigt som Luleå nu har häng på en slutspelsplats.

– Vi möter ett lag som är konsekvent i det de gör. Det kan låta tjatigt, men det gäller att vi också är det och gör alla de där detaljerna, som vi belyser varje dag, på rätt sätt. Fortsätter vi att skapa chanser på de sätt som vi gjort de senaste matcherna så kommer vi också göra fler mål.

William von Barnekow och Lukas Wernblom var indisponibla för träning i dag. I deras ställe medverkade Anton Wahlberg och Freddie Larsson från J20.

– Våra duktiga juniorer är alltid redo att hoppa in när det behövs och jag hyser inga tvivel om att de kommer att göra ett bra jobb om det blir spel i morgon, avslutar Kollar.

FAKTA / Redhawks vs. Luleå
Nedsläpp tisdag kl 19, Malmö Arena
Köp dina biljetter till matchen här >>
Läs mer om våra förmånliga familjebiljetter >>
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
William von Barnekow utgick senast och är otillgänglig inför morgondagen. Utöver det är Lukas Wernblom ett frågetecken. Truppen spikas i samband med värmningen under matchdagen.

Ej uttagna:
Daniel Marmenlind, Matias Lassen, William von Barnekow.

Formen:
Efter 4-0-segern mot Färjestad i torsdag gick Redhawks in i lördagens möte med Brynäs med luft under vingarna. Trots att det spelmässiga övertaget var stort blev det en tuff uddamålsförlust. Det innebar att avståndet upp över kvalstrecket ökade igen för ett Redhawks som fått med sig fem poäng på de fem senaste matcherna.
Luleå var nära att bli indraget i bottenstriden på allvar, men via tre raka segrar har norrbottningarna nu istället ordentligt häng på en slutspelsplats, där bara en poäng skiljer upp till Linköping.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Carl Persson 3p (2+1), Marcus Sylvegård 3p (2+1), Carl Söderberg 2p (2+0), Carl-Johan Lerby 2p (1+1), Markus Lauridsen 2p (1+1).
Luleå: Brendan Shinnimin 5p (3+2), Konstantin Komarek 4p (2+2), Linus Fröberg 4p (1+3), Juhani Tyrväinen 3p (2+1), Oscar Engsund 3p (0+3).

Special teams:
Redhawks: 20,2% i PP (9:a) / 82,8% i PK (2:a)
Luleå: 19,6% i PP (11:a) / 83,2% i PK (1:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
10/12-22 Redhawks @ Luleå 0-4
5/10-22 Redhawks vs. Luleå 2-3
24/3-22 Redhawks @ Luleå 0-3
11/12-21 Redhawks vs. Luleå 2-1 str
27/11-21 Redhawks @ Luleå 0-4

Målvaktsmatchen:
Daniel Marmenlind, Redhawks, 23 ma, 90,3%, 6 vinster (10:a)
Joel Lassinantti, Luleå, 32 ma, 89,3%, 13 vinster (16:e)
Oskar Blomgren, Redhawks, 1 ma, 100%, 1 vinst (ej rankad)
Brandon Maxwell, Redhawks, 4 ma, 93,3%, 1 vinst (ej rankad)
Matteus Ward, Luleå, 9 ma, 89,8%, 3 vinster (ej rankad)
Adam Werner, Redhawks, 12 ma, 88,5%, 3 vinster (ej rankad)

{!B} {!C}

Christian Winnberg