Fyra tjejer förlänger sina Redhawkskontrakt
2021-02-23
Lagbygget inför den kommande säsongen fortsätter för Redhawks damer. Nu står de klart att kvartetten tonåringar med Linnéa Hansson (bilden), Agnes Waidringer, Marion Bladh och Rebecca Bardeman är klara för spel även över 2021-22. – Väldigt kul att vi kan behålla många från fjolårslaget, säger Calle Wendt.

Ytterligare fyra tjejer är klara för spel i Redhawks den kommande säsongen. Nu handlar det om kvartetten tonåringar med Linnéa Hansson, 14 år, Agnes Waidringer, 15, Marion Bladh, 18, och Rebecca Bardeman, 19, som krivit på ettårskontrakt.

– Först och främst är det väldigt kul att vi kan behålla många från fjolårslaget, som imponerade mycket på oss i ledarstaben under det fåtal matcher vi hann spela, säger damernas tillförordnade sportchef, Calle Wendt, och fortsätter;

– Vi vill fortsätta att bygga på den stommen och det är självklart också glädjande att vi fortsatt är attraktiva för unga spelare från vår region.

14-åriga forwarden Linnéa Hansson gjorde under 2020-21 sin första säsong i Redhawks och sin unga ålder till trots gjorde hon ett avtryck direkt. I DamEttan Södra svarade hon för tre mål på de fyra matcher hon spelade - på vilka hon också noterades för två assistpoäng.

– Hon är fortfarande väldigt ung, men redan nu besitter hon många verktyg som gör att hon kan göra avtryck för oss. Vi vet att unga spelare tar stora steg i sin utveckling för var säsongs som går och med den stora vilja och passion som Linnéa visar upp både i gymmet och på isen så har hon potential att fortsätta att producera för oss även i höst, menar Wendt.

Hansson får sällskap av en annan ungtupp, i form av 15-åriga forwardskollegan Agnes Waidringer, som också kommer från sin första säsong i Redhawks.

– Agnes är också väldigt ung. I höst är det dags för henne att börja gymnasiet, vilket normalt är de år då hockeyspelare lägger grunden för hur långt karriären kan nå. Hon har alla möjligheter att ta stora steg under den kommande säsongen och för både Linnéa och Agnes ser vi fram emot ett fortsatt samarbete med de klubbar där de fått sin tidigare fostran, så att de kan fortsätta spela med sina lagkamrater inom killhockeyn och få så många matcher och träningar som möjligt, säger Wendt.

18-åriga forwarden Marion Bladh har sin unga ålder till trots redan fem säsonger bakom sig i DamEttan Södra med Redhawks. Nu är det klart att det också blir en sjätte för forwarden.

– Marion är inte minst viktig som den stora energispridare hon är både runt matcher och träningar, oavsett om vi befinner oss i omklädningsrummet, isen eller gymmet. Vi såg att hon tog steg i sin utveckling under hösten och vi ser fram emot att följa henne under förra säsongen. Och det där att hon redan hunnit med fem A-lagssäsonger är verkligen imponerande för någon som är så pass ung, kommenterar Wendt.

Avslutningsvis har även den 19-åriga backen Rebecca Bardeman skrivit på ett kontrakt som innebär att hon till hösten gör sin andra säsong i Redhawks.

– Med Rebecca klar så innebär det att ytterligare en tjej från Skåne väljer att förlänga och fortsätta sin utveckling hos oss. Efter tre år på hockeygymnasiet i Örnsköldsvik vände hon hemåt för att spela sitt sista år som junior hos oss och nu kliver hon även in i sitt första år som senior med höken på bröster. Även i Rebeccas fall ser vi fram emot att följa den fortsatta utveckling, berättar Calle Wendt avslutningsvis.

{!A} {!B}

Christian Winnberg