Jens Olssons karriär fortsätter i Redhawks
Publicerad: 2018-01-24
Lagbygget
Den här säsongen har Jens Olsson, 33, varit en av SHL:s målfarligaste backar med sju fullträffar. Fler kommer det garanterat att bli i Redhawksdressen, då Olssons kontrakt nu förlängs med två nya säsonger. Malmösonen förblir därmed klubben trogen till våren 2020.

{!A}

Inför säsongen 2012-13 vände Jens Olsson hem efter utlandsäventyr i Frankrike och Tyskland. Sedan dess har Malmösonen var Redhawks trogen och nu förlänger han kontraktet med två nya säsonger.

– Vi är självklart glada att kunna förlänga med Jens. Han är en duktig SHL-back och en av våra egna som varit med på resan från HockeyAllsvenskan. Han är skicklig såväl offensivt som defensivt och kan logga många minuter för oss. Han är dessutom väldigt vältränad och bör kunna ha en väldigt lång karriär, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Så här långt in på säsongen är Jens Olsson den Redhawksspelare som matchats hårdast med nära 21 minuters istid/match och han har också medverkat i samtliga 37 SHL-matcher. På dessa har det blivit 15 poäng och med sina sju mål är han en av seriens målfarligaste från blålinjen.

– Jag älskar att spela i det här laget och att representera Malmö Redhawks. Att få vara med på den fortsatta resan, som vi inledde för några säsonger sedan, är något jag vill vara, en resa mot nya mål och förhoppningsvis ett SM-guld, säger Jens Olsson själv.

Det nyskrivna kontraktet gäller till våren 2020.

{!B} {!C}

Christian Winnberg