Elva Redhawkstjejer uttagna till OS
2022-01-20
De Olympiska Spelen närmar sig med stormsteg och Redhawks är representerat även i damturneringen i hockey. I den danska bruttotruppen hittar vi hela elva Redhawkstjejer samtidigt som Agata Sarnovska finns med i Tjeckiens bruttotrupp.

Den 3 februari inleds damernas hockeyturnering i OS i Peking och där kommer vi kunna följa ett stort antal Redhawksspelare. Bruttotrupperna är presenterade och hela elva Redhawkstejejer är uttagna.

I den danska truppen hittar vi målvakten Lisa Jensen, backarna Kristine Melberg, Malene Frandsen, Sofie Skott och Josephine Asperup - som till vardags spelar center i Redhawks - samt forwards Natalie Perry, Mille Kunnerup, Mia Bau Hansen, Julie Jensen och Michelle Weis.

Dessutom är Agata Sarnovska uttagen i Tjeckiens bruttotrupp. Just Tjeckien är också först ut med match mot Kina. Danmark kliver in i turneringen dagen efter, den 4 februari, när det är deras tur att möta värdnationen Kina.

– Att få spela OS har varit en dröm sedan jag var liten och under de senaste åren har det också blivit en stor målsättning. När vi lyckades kvala in var det verkligen så att drömmen gick i upplevelse och det ska bli fantastiskt att få dra på sig landslagströjan i ett Olympiskt Spel, säger Josephine Asperup.

Christian Winnberg