I morgon inleds SDHL-kvalet
Publicerad: 2023-02-03
I januari säkrade Redhawks andraplatsen i DamEttan Södra och därmed en plats till DamHockeyAllsvenskan, som är det första steget i det vidare kval upp mot SDHL som inleds under helgen. Det är en snårig väg att vandra och här får du koll på alla stegen.

För halvannan vecka sedan summerades DamEttan Södra. Efter att Redhawks och Troja gjort upp om andraplatsen i tabellen stod det klart att Redhawks drog det längsta strået och placerade sig före smålänningarna.

Nu är det dags för nästa steg av säsongen. Under lördagen inleder Redhawks sitt spel i DamHockeyAllsvenskan. Först ut är hemmamatchen mot Falu IF på Malmö Isstadion.

DamHockeyAllsvenskan är det första steget på den långa väg som till slut leder fram till ett kvalspel upp till SDHL. I DamHockeyAllsvenskan gör fyra lag - Redhawks, Falu, Frölunda och Färjestad - upp om två plats till Play-Off 1. Det är i sin tur en matchserie som spelas över bäst av tre. Vinnaren därifrån tar sig vidare till nästa runda, Play-Off 2. Även denna spelas i bäst av tre.

Därefter går vinnaren in i ett seriespel med sammanlagt tre lag, där två SDHL-platser finns i potten.

Men först ut är alltså lördagseftermiddagens hemmamatch på Isstadion, där Redhawks jagar tre poäng med matchstart klockan 15:10.

Spelschema DamHockeyAllsvenskan Södra
4 februari kl 15:10, Redhawks - Falu (Malmö Isstadion)
5 februari kl 11:45, Redhawks - Färjestad (Rosengårds Ishall)
11 februari kl 16:30, Frölunda - Redhawks (Frölundaborg)
14 februari kl 19:15, Redhawks - Frölunda (Malmö Isstadion)
18 februari kl 18:30, Färjestad - Redhawks (Löfbergs Arena)
19 februari kl 12:00, Falu - Redhawks (Lugnets Ishall)

Spelschema eventuellt Play-Off 1
23 februari: match ett av tre (bäst rankat lag börjar borta) 25 februari: match två av tre 26 februari: eventuell tredje och avgörande match

Spelschema eventuellt Play-Off 2
2 mars: match ett av tre (bäst rankat lag börjar borta) 4 mars: match två av tre 5 mars: eventuell tredje och avgörande match

Spelschema eventuellt Kval till SDHL
9 mars: Kvalmatch 1:6
11 mars: Kvalmatch 2:6
13 mars: Kvalmatch 3:6
15 mars: Kvalmatch 4:6
17 mars: Kvalmatch 5:6
19 mars: Kvalmatch 6:6

{!A} {!B}

Christian Winnberg