Matchsnack: Redhawksvinst nödvändig i dag
#smslutspel20172017-04-09
Det är kniven mot strupen för Redhawks i eftermiddag. HV71 har spelat till sig en ledning med 3-1 i matcher i semifinalserien och Redhawks behöver således vinna i Jönköping i kväll för att säsongen inte ska vara över. Här hittar du alla siffror inför Semifinal 5.

Redhawks har svarat för ett oerhört starkt SM-slutspel, men hittills i semifinalserien har HV71 varit något bättre. Det har också gjort så att smålänningarna kunnat gå fram till en 3-1-ledning i matchserien. Därmed måste Redhawks vinna i eftermiddag om det ska bli fler matcher under våren.

Faktum är att Jönköpingslaget gått fram som en maskin hittills i slutspelet och endast förlorat en av de åtta matcher laget spelat hittills. Den förlusten kom efter förlängning i Malmö Arena i Semifinal 2.

Tidigare möten

I eftermiddag är det dags för det femte semifinalmötet mellan Redhawks och HV71, klubbarna har således redan hunnit med åtta möten under säsongen. I SHL:s grundserie hade Redhawks ett övertag på smålänningarna, men i slutspelet har HV steppat upp - och laget har varit landets bästa sedan årsskiftet.

Att det blir en tuff uppgift i Småland i dag är ingen nyhet och senast det begav sig i Kinnarps Arena var HV71 ett nummer för stort för Redhawks. Det gäller att hitta tillbaka till spelet från de två inledande perioderna från Semifinal 1, då Redhawks var klart bättre än HV.

{!A} {!B}

Erik Forssell gjorde comeback senast - och han gjorde det med besked. Ett mål och en assist var hans facit efter sina två första byten och Redhawkskaptenen har varit väldigt stark i mötena med HV71 under säsongen. Jens Olsson har inte bara varit en av de bästa backarna i hela SM-slutspelet, han har även gjort gott om poäng mot HV71 under säsongen - och även under semifinalserien.

I HV71 är det främst Filip Sandberg och Lias Andersson som varit strålande under de fyra inledande semifinalerna. De båda iscensatte vändningen för två dagar sedan och har i kedjan tillsammans med Mattias Tedenby utgjort ett stort orosmoment för Redhawks.

{!C} {!D}

Läget i lagen

{!G}

Senast återkom Oscar Alsenfelt, Erik Andersson och Erik Forssell i Redhawks laguppställning. Samtidigt föll Cristopher Nihlstorp bort och Nicklas Jadeland tvingades lämna återbud till sin andra raka match. Utöver det saknades även Andreas Thuresson - och att han saknas i dag är det enda som är helt säkert. "Thure" avtjänar den sista matchen på sin avstängning och är tillbaka i spel på tisdag om Redhawks vinner dagens match.

HV71 har haft ett intakt lag under de senaste matcherna och ser ut att mönstra samma manskap även i dag. Teemu Laine och David Ullström är sedan tidigare avskrivna från spel under resten av säsongen.

{!E} {!F}

Biljettinformation

Vinner Redhawks dagens match släpps biljetterna till Semifinal 6, som spelas på tisdag klockan 19:15 i Malmö Arena, direkt efter slutsignalen. Håll utkik på malmoredhawks.com/slutspelsfeber!

Christian Winnberg