Oliver Lauridsen efter segern på Hovet
2022-02-24
Sedan Redhawks fick hem sina tre danska OS-backar har defensiven suttit på ett väldigt bra sätt och för tredje matchen i rad hölls målen bakåt till endast ett, något som var en stor del i segern mot Djurgården. – Vi klev fram och visade vilket lag vi kan vara, säger Oliver Lauridsen bland annat efter vinsten.

Redhawks bärgade tre tunga poäng i kvällens bortamatch mot Djurgården. Trepoängaren innebär att Redhawks lagt beslag på sex poäng från de tre senaste matcherna.

– Jag tycker det är en väldigt bra match från vår sida. Vi spelar riktigt stabilt i egen zon, framför allt i andra och tredje perioden. Vi har pratat mycket om att försvarsspelet ska bära oss framåt och det tycker jag att det har gjort de senaste tre matcherna, säger backbjässen Oliver Lauridsen.

När matchen stod och vägde i slutet av den andra perioden var det Redhawks som fick in det viktiga ledningsmålet.

– I dag fick vi utdelning när det behövdes. Viktigt att vi också fick in trean och hade två mål att gå på. Som lag har vi många som spelar på sin högsta nivå i kväll. Det behövs i matcher som denna och vi klev fram och visade vilket lag vi kan vara.

I bortamatcherna mot Skellefteå och Färjestad var det utvisningarna och spelet med en man mindre på banan som resulterade i att det inte blev några poäng. I kväll stängde Redhawks ner Djurgårdens powerplay på ett starkt sätt.

– Det är viktigt framöver att vi undviker att dra på oss utvisningar, samtidigt så hanterar vi det bra i dag, när vi är en man kort. Känslan var att vi gjorde det tillsammans, alla bidrog verkligen till den här segern.

På lördag är Redhawks tillbaka på hemmaplan igen, när klubben fyller 50 år, något som ska firas i samband med hemmamatchen mot Oskarshamn.

– Det ska bli väldigt kul att komma hem till Malmö Arena igen. Hoppas att alla vill komma och hjälpa oss att fira på allra bästa sätt, säger Oliver Lauridsen avslutningsvis.

Dina biljetter till lördagens match köper du genom att klicka här >>

{!A} {!B}

Christian Winnberg & Niclas Sjösvärd