Förändring i Malmö Redhawks backbesättning
Publicerad: 2016-07-22

Med dryga veckan kvar till Malmö Redhawks återsamlas och tar avstamp inför den kommande SHL-säsongen sker en förändring i truppen. Med anledning av en sargad kropp lämnar Derek Meech klubben och han ersätts av den mångfaldigt NHL-meriterade André Benoît.

Malmö Redhawks tvingas till en förändring på backsidan. Derek Meech, som spelade SHL-hockey med Redhawks i fjol, men som avslutade säsongen med en skada, har under våren och sommaren gjort allt han kunnat för att komma i form inför hösten. Kroppen har dock sagt ifrån och sätter nu stopp för en återkomst till Redhawks.

- Derek har jobbat hårt för att nå den fysiska status som behövs för att spela på den här nivån, men tyvärr har kroppen sagt nej. Han kommer att vila från hockeyn under den närmaste tiden och rehabilitera sig. Vi vill tacka honom för det han gjort för Malmö Redhawks och önskar honom all lycka till i framtiden, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

En ersättare till Derek Meech är redan klar. Det handlar om André Benoît, som sedan tidigare har erfarenhet från SHL och som under de fyra senaste säsongerna spelat 173 NHL- och tolv Stanley Cup-matcher.

- Vi är glada över att kunna få hit André och vi tror att han kan hjälpa oss att bli ett ännu bättre lag. Han har stor rutin från spel på absolut högsta nivå och han besitter även ledaregenskaper. Vi känner att han kommer att passa in bra i vårt spel och bidraga till att vi tar nästa steg, säger Sylvegård.

Den skridskoskicklige backen spenderade den gångna säsongen i St. Louis Blues starka organisation där han var assisterande lagkapten i AHL-laget Chicago Wolves och var lagets näst bästa back poängmässigt. Under säsongen hann han även med att spela två NHL-matcher.

- Jag ser fram emot att komma tillbaka till Sverige och representera Malmö Redhawks. Jag har hört väldigt mycket positivt om klubben och jag trivdes riktigt bra senast jag spelade i SHL. Jag tycker att min spelstil passar mycket bra för den svenska hockeyn och jag längtar tills säsongen sätter igång, säger André Benoît själv i en kommentar.

Benoît ansluter till Malmö Redhawks under den första veckan av augusti.

Christian Winnberg