53 av 54 möjliga poäng för Redhawks
2022-01-28
Visst blev det en ny seger för Redhawks i DamEttan Södra, när grundseriespelet avslutas hemma mot Troja under fredagskvällen. Den här gången krävdes det dock straffar. Natalie Perry sköt det matchvinnande målet samtidigt som 15-åriga Hanna Svehög stoppade smålänningarnas tre försök.

Inför kvällens match hade Redhawks chansen att gå rent genom DamEttan Södra, då en seger efter ordinarie tid skulle innebära att Redhawks lagt beslag på maximala 54 poäng i seriespelet. Det var dock en utmaning som väntade, när tabelltvåan Troja stod för motståndet samtidigt som Redhawks har ett flertal spelare på OS i Kina.

Och gästerna inledde också piggt när de svarade för det bästa motstånd Redhawks ställts mot under en matchinledning den här säsongen. För första gången förlorade Redhawks också skottstatistiken i en period när Troja tog hem den med 11-5 - men 15-åriga Hanna Svehög, som klev in för sin första Redhawksmatch, stoppade allt som kom i hennes väg.

När Redhawks sedan tog över allt spel efter pausvilan, då kom ett närmast chockartat kontringsmål från gästerna, som hittade en lucka precis vid stolpen.

Målet innebar att Redhawks var i underläge inför den tredje perioden, men där skulle kvittering inte vänta på sig. Knappa tre minuter in slog Hilda Törner ett fint pass genom två zoner som gav Redhawks ett två mot ett-läge. Karolin Malmquist fick inte in det första avslutet, men Karoline Pedersen fyllde på i andravågen och tryckte in returen.

Därefter jagade Redhawks ett avgörande under ordinarie matchtid, men fick inte ytterligare utdelning. Istället gick matchen till en mållös förlängning och till slut var det straffar som fick skilja lagen åt.

Där stängde Svehög butiken och stoppade Trojas tre försök. Framåt klev Natalie Perry in som matchvinnare med ett distinkt handledsskott i krysset.

Det blev således inte full poängpott, men Redhawks avslutar grundserien med idel segrar. Nu väntar ett kortare speluppehåll innan Allsvenskan Södra drar igång den 12 februari.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Redhawks vs. Troja 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0)

29:28 0-1 Sara Lundqvist (Öiseth)

42:51 1-1 Karoline Pedersen (Malmquist, Perry)

65:00 2-1 Natalie Perry (avgörande straff)

Skott: 48-16 (5-11, 19-1, 17-1, 6-3, 1-0)

{!A} {!B}

Christian Winnberg