Joakim Ryan stannar i Malmö
Publicerad: 2022-04-01
Nu är det klart - Joakim Ryan, 28, förlänger sitt kontrakt med Redhawks. Den svenskamerikanske backen svarade för imponerande nio mål och 31 poäng under sin första SHL-säsong. Nu har han skrivit på för två nya år. – Jag är riktigt glad att kunna förlänga mitt kontrakt - är redan väldigt taggad på det här, säger han bland annat.

{!A}

Inför den gångna säsongen återvände Joakim Ryan till klubben han representerade under två ungdomsår. Återkomsten var minst sagt stark och den skicklige backen har nu skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Malmö Redhawks.

– Jocke är en riktigt bra spelare som vi hela tiden haft en ambition om att få behålla. Naturligtvis känns det väldigt bra att det nu är klart. Han kom in mer i den svenska hockeyn ju längre säsongen gick och under andra halvan av den var han en av seriens bästa backar. Han var tydlig med att han ville vara här och vi ser fram emot att se en ännu bättre Joakim Ryan till hösten, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Med sina nio fullträffar under 2021/22 sköt Joakim Ryan näst flest mål av samtliga backar i SHL och totalt sett loggade han fjärde mest istid per match. Med sina 31 poäng nådde han också upp i den tredje högsta noteringen någonsin av en Redhawksback i högstaserien, endast slagen av Robert Svehla och Peter Andersson.

– Jag är riktigt glad att kunna förlänga mitt kontrakt och ser fram emot att komma tillbaka och fortsätta att representera klubben under de kommande två åren. Jag är redan väldigt taggad på det här, att vara med på resan framåt och uppåt. Självklart önskar jag att den gångna säsongen hade gått bättre för laget, men samtidigt har allt varit jättebra här och både jag och min fru trivs fantastiskt i staden, säger Ryan själv efter att ha skrivit på sin förlängning.

Joakim Ryans nya kontrakt innebär att han är en Redhawksspelare till våren 2024.

{!B} {!C}

Christian Winnberg