Malmö Redhawks förändrar i sin kaptensuppsättning
Publicerad: 2022-12-14
Malmö Redhawks gör förändringar i sin kaptensuppsättning, vilket innebär att Fredrik Händemark blir ny lagkapten och Oliver Lauridsen adderas till den befintliga duon av assisterande kaptener.

Med ungefär halva säsongen kvar väljer Malmö Redhawks att göra förändringar i ledarskapet på isen. I praktiken innebär förändringarna att Fredrik Händemark går in som lagkapten och att Oliver Lauridsen utökar antalet assisterande kaptener från två till tre. Carl Söderberg kommer därmed inte längre att ingå i kaptensuppsättningen. Han kommenterar beslutet så här:

– Jag hade gärna fortsatt att leda laget som lagkapten. Givetvis är jag besviken men respekterar klubbens beslut. Jag kommer att göra allt framöver för att spela min bästa hockey för klubben.

Sportchef Björn Liljander om förändringarna:

– Efter att vi utvärderat hösten har vi tagit ett beslut som vi tror är den bästa lösningen för både Carl och för gruppen. Vi välkomnar in Fredrik Händemark som ny lagkapten samt Oliver, som också varit en del av vår kaptensuppsättning förr.

De två nygamla kaptenerna är inte direkt okända ansikten i omklädningsrummet. Fredrik Händemark har varit lagkapten i Redhawks under tre säsonger och har hunnit med över 300 matcher i Redhawks-tröjan. Den danska landslagsbacken Oliver Lauridsen är inne på sin tredje säsong med Malmö Redhawks, dit han anslöt säsongen 20-21. Detta var även en säsong Oliver Lauridsen fick axla kaptensrollen. Nu gör han alltså Emil Sylvegård och Christoffer Forsberg sällskap bland våra assisterande kaptener.

{!A} {!B}

Joakim Pysch