Målvakt stärker upp under Daniels frånvaro
2023-01-06
En dryg vecka har hunnit passera sedan Daniel Marmenlind tvingades lämna hemmamatchen mot HV71 till följd av en skada. Under den tid som han är otillgänglig för spel kommer Brandon Maxwell, 31, att stärka upp Redhawks målvaktssida. – Brandon kommer kunna hjälpa oss på ett bra sätt, säger Björn Liljander.

{!A}

Malmö Redhawks stärker upp målvaktssidan. Den 31-årige amerikanen Brandon Maxwell är klar på ett korttidskontrakt, då han kliver in som ersättare till skadade Daniel Marmenlind, som kommer att missa matcher under de kommande veckorna.

– Under flera års tid har Brandon visat prov på att han är en skicklig målvakt på den europeiska scenen och för vår del känns det skönt att vi kan bredda målvaktssidan, nu när vi kommer att sakna Daniel en tid framöver. Brandon kommer kunna hjälpa oss på ett bra sätt, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.

Brandon Maxwell kommer närmast från spel i den tyska ligan, där han under denna samt de två föregående säsongerna representerat topplaget Fishtown Pinguins. Under den innevarande säsongen har han vaktat kassen vid tolv tillfällen, varav åtta slutat med seger och i vilka han räddat 90,5 procent av de skott som kommit i hans väg.

Senare under fredagen kommer Maxwell till Malmö och han gör sitt första träningspass med Redhawks i samband med lördagens matchvärmning. Om alla papper hinner bli klara finns han också tillgänglig för spel i lördagens hemmamatch mot Örebro.

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg