Hockeyns Dag är tillbaka
Publicerad: 2021-12-14
Lördagen den 5 mars är det dags för den årliga publikfesten Hockeyns Dag. Då bjuder vi, tillsammans med våra stolta partners, in till gratis hockeyunderhållning i Malmö Arena. – Hockeyns Dag är en stark manifestation för sporten i stan, säger Malmö Redhawks VD Patrik Sylvegård.

{!A}

För elfte gången i ordningen är det lördagen den 5 mars dags för Hockeyns Dag i Malmö Arena. I samband med hemmamatchen mot Örebro slår vi upp dörrarna till arenan och tillsammans med regionens näringsliv, med Hockeyns Dags huvudpartners Söderbergföretagen och Jyma Fastigheter i spetsen, har vi äran att bjuda stan på gratis hockeyfest.

– Att vi tack vare våra stolta partners har möjligheten att fortsätta vår satsning på Hockeyns Dag är fantastiskt roligt. Hockeyns Dag är en väldigt stark manifestation för sporten i stan, säger Patrik Sylvegård, VD för Malmö Redhawks.

Sedvanligt jobbar Malmö Redhawks också för välgörande ändamål runt Hockeyns Dag. Kring säsongens upplaga sker samarbetet med Min Stora Dag, en välgörenhetsorganisation som i över 20 år har hjälpt till att skapa glädjefyllda upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Hittills under 2021 har Min Stora Dag hjälpt över 7 000 barn - med en målsättning att kunna finnas där för ännu fler.

– Engagemanget från Malmö Redhawks och alla partners till Hockeyns Dag gör skillnad för vårt arbete under en extra utmanande tid. Aldrig tidigare har vi sett ett större, mer akut behov från vår målgrupp, inte minst via de ansökningar som strömmar in från behövande barn och familjer. Stödet vi får från Hockeyns Dag bidrar till att vi kan fortsätta öka våra insatser och fortsätta sprida kraft och glädje. Vi är oerhört glada och tacksamma för det här initiativet, säger Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane.

Att kunna vara med och bidra till både en folkfest på Malmö Arenas läktare samt till det arbete som Min Stora Dag gör, det är något som både Söderbergföretagen och Jyma Fastigheter brinner för.

– Att få möjligheten att hjälpa barn känns helt fantastiskt. Att vi får chansen att göra det samtidigt som vi bjuder regionen på en hockeyfest är något som vi verkligen ser fram emot, säger Jan Söderberg från Söderbergföretagen.

– Barnen är det viktigaste vi har och det gör ont i mig när jag ser barn som inte mår bra. Så självklart vill vi vara med och hjälpa de som går igenom en kämpig tid, fyller Mats Andersson från Jyma Fastigheter på med.

Just själva matchen mot Örebro lördagen den 5 mars kommer också att fungera som en Stor Dag för barnen som drömmer om att kunna gå på hockey igen.

Vill du vara med och bidra till Hockeyns Dag? Läs mer hur du går tillväga här >>

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg